Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trondheimin mäen ennätykset uusiksi – Koivuranta kisassa 10.

 

Trondheimin mäen ennätykset uusiksi – Koivuranta kisassa 10.


Mäkihypyn maailmancup-kausi huipentuu jännittävään pistekamppailuun maailmancupin kärjessä. Norjan Anders Bardal kasvatti jälleen hieman johtoaan torstai-iltana 8.3.2012 hypätyssä kilpailussa Trondheimin HS 140-mäessä. Kilpailun kärkisijoilla juhli kuitenkin muut miehet. Japanin Daiki Ito hyppäsi kilpailun voittoon venytettyään toisella kierroksella Trondheimin mäkeen uuden mäkiennätyksen – 141 metriä. Toiseksi sijoittui ensimmäisellä kierroksella hetkeksi mäkiennätyksen(140,5m) nimiinsä hypännyt Saksan Richard Freitag ja kolmanneksi Sveitsin Simon Ammann. Suomen mäkikotkista ainoa onnistuja oli 10:nneksi sijoittunut Anssi Koivuranta. Koivurannan kilpailuhypyt kantoivat 132,5 ja 131,5 metriä.

FIS mäkihypyn maailmancupissa on enää kolme osakilpailua jäljellä. Seuraava kilpailu hypätään sunnuntaina 11.3. Oslossa ja finaali jälleen Slovenian Planican lentomäessä, missä hypätään kaksi henkilökohtaista kilpailua ja joukkuekilpailu. Anders Bardal(NOR) johtaa cupia 1269 pisteellä, Gregor Schlierenzauer(AUT) on toisena 1157 pisteellä ja Anders Kofler(AUT) kolmantena 1098 pisteellä. Anssi Koivuranta on kokonaiskilpailussa parhaana suomalaisista sijalla 18. Pisteitä Koivurannalla on koossa 277.

Suomen mäkikotkien päävalmentaja Pekka Niemelä on hyvillään Anssi Koivurannan tuloskunnon löytymisestä Lahdesta. Kärkikahinoissa taistelu jatkui hienosti Trondheimissä.
- Hyvä kisa jälleen Anssilta, kilpailussa oli todella tasokas kärkikymmenikkö. Pidän tosi hyvänä, että Anssi pääsi Lahdessa tasolle, jolla pystyy kilpailemaan kärkihyppääjien kanssa. Tämä lupaa hyvää hänen olympiaprojektiin, Niemelä totesi torstain kilpailun jälkeen.

- Anssin kurssi muuttui Lahden joukkuemäen ensimmäisen kierroksen jälkeen tehtyjen muutosten jälkeen ylämäenlaskuasennossa. Tuon jälkeen Anssi on tehnyt vain hyviä hyppyjä. Hyppääminen on rennompaa ja vapautuneempaa, ja tulosta tulee ihan kivasti, jatkoi Niemelä tyytyväisenä.

Suomen muut mäkikotkat jäivät torstaina pistesijoilta. Muotka oli lähimpänä toiselle kierrokselle pääsyä.
- Olli Muotka jäi harmittavasti kolmenkymmenen parhaan joukosta tyylivirheen takia, muuten olisi kuulunut 25 parhaan joukkoon. Ville puolestaan on hakemassa tuntumaa ennen puolen vuoden harjoitustaukoa. Paluuprosessi on tällä kaudella hyvin rauhallinen. Ilman harjoitustaustaa ei ole odotuksia, ensi talvena uusi asetelma. Matilla on ollut haastavaa koko ajan. Matti tunnistaa omat tekniikkavirheet, mutta ei saa toteutettua mitä pitäisi, summasi Niemelä joukkueensa tilanteesta.

Mäkikotkien nokka on ylöspäin ja maailmancupin pisteistä taistellaan seuraavaksi Holmenkollenilla.
- Joukkue etenee ihan positiivisella mielellä kohti Osloa ja sitten Planicaa, minne mukaan liittyy lentomäkimies Happonen, kertoi Niemelä joukkueen suunnitelmista.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
8.3.2012 Tronheim NOR, HS 140
1.Daiki Ito JPN 295.1
2. Richard Freitag GER 287.9
3. Simon Ammann SUI 285.3
10. Anssi Koivuranta 265.4
34. Olli Muotka 115.2
50. Matti Hautamäki 89.8
Ville Larinto karsiutui kilpailusta

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnssi Koivuranta

Tiedot

Ville Larinto

Tiedot