Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kovalainen kannustaa Ajo Motorsportia ja Khairuddinia

 

Kovalainen kannustaa Ajo Motorsportia ja Khairuddinia


Caterham-tallin F1-kuljettaja Heikki Kovalainen lukeutui arvovaltaiseen kunniavierasjoukkoon, kun MotoGP-sarjan uuteen Moto3-luokkaan valmistautuvan Ajo Motorsportin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddinia ajattavan AirAsia-SIC-Ajo -tiimin presentaatiotilaisuus järjestettiin Kuala Lumpurissa.
Kovalaista ja toisen kautensa Aki Ajon johtaman suomalaistallin riveissä käynnistävää Khairuddinia, 20, yhdistää myös Ajo Motorsportin yhden merkittävän yhteistyökumppanin, eli AirAsia-lentoyhtiön pääomistaja Tony Fernandes. Fernandes on Caterhamin omistaja ja tallipäällikkö, jonka kanssa Kovalainen rentoutui virallisen tilaisuuden jälkeisellä golfkierroksella.
- Kiva päivä Kuala Lumpurissa. Vierailin AirAsian pääkonttorissa ja pääsin tapaamaan samalla taas Fahmia ja Akia. Toivotan molemmille kaikkea menestystä alkavalle kaudelle, kertoi Kovalainen.
Khairuddin pääsi tekemään tuttavuutta myös Kovalaisen tiimikaveri Vitali Petroviin, joka on kautta aikojen ensimmäinen venäläiskuljettaja F1-luokassa.

Malesialaisministeri suomalaistiimin asussa

Malesialaismedian mittavan mielenkiinnon takasi myös maan nuoriso- ja urheiluministeri Sri Ahmad Shabery Cheek, joka oli pukeutunut suomalaistiimin väreihin.
Malesian valtio omistaa Sepangin (SIC) radan, minkä lisäksi nuoriso- ja urheiluministeriö tukee tästä kaudesta lähtien Khairuddinia myös henkilökohtaisella tasolla. Kyseessä on kolmen vuoden mittainen sopimus.
Kovaa kansansuosiota nauttivaa Khairuddinia pidetään Malesian yhtensä lupaavimpina kansainvälisenä urheilijana ja nuorison roolimallina.
- Projektimme takana on nyt myös Malesian valtio, mikä on tietenkin hieno asia tiimillemme ja erityisesti Khairuddinille, joka on esittänyt merkittävää kehitystä viime vuoden ja edelleen meneillään olevan testikauden myötä. Fahmi kilpailee huhtikuussa Qatarissa käynnistyvällä kaudella KTM:n tehdaspyörällä ja odotukset hänen osaltaan nousevat oikeastaan päivä päivältä, toteaa Ajo.

Khairuddinin ura on vahvassa nousukiidossa

Selangorissa syntynyt 168-senttinen ja 56-kiloinen Khairuddin on osoittautunut luottamuksen ja panostuksen mittaiseksi  kuljettajaksi. Hän ajoi viime kaudella uransa toistaiseksi parhaan MM-sijoituksen leikkaamalla silloisen 125-kuutioisten luokan kilpailun maalilinjan seitsemäntenä kotiyleisönsä edessä Sepangissa.
Nelitahtinen ja 250-kuutioinen Moto3-pyörä istuu sekin hyvin Khairuddinin käteen. Hän ajoi viimeisimmällä virallisella testijaksolla viidenneksi kovimman ajan Jerezin radalla Espanjassa. Lukemat 1.48,4 merkitsivät samalla Khairuddinin henkilökohtaista ennätystä Jerezissä. Kautta edeltävä viimeinen testijakso ajoittuu samalle radalle 19.-21. maaliskuuta.
- Kierrosaikani ovat olleet tähän mennessä hyviä, mutta töitä on toki edelleen vielä paljon edessä.  Olen kuitenkin pystynyt parantamaan kierrosaikaani testeissä päivä päivältä. Suunta on ehdottomasti oikea ja uskon siihen, että edessä siintää hyvä kausi. Lähtökohtainen tavoitteeni on yltää säännöllisesti kymmenen nopeimman joukkoon.
Khairuddin tietää, että hänelle on tarjolla nyt kaikki eväät lopulliseen läpimurtoon kaksi maailmanmestaruutta voittaneen suomalaistallin ja KTM-pyörän muodostamassa paketissa.
- Unelmani on toteutunut saadessani ajaa täysiveristä tehdaspyörää. Minulle on kunnia-asia olla yksi näistä viidestä KTM:n tehdaspyörällä kilpailevista kuljettajista.
KTM:n neljää muuta tehdaspyörää käskyttävät TT Motion Events Racing-tiimin Niklas Ajo, sekä Red Bull KTM Ajo Factory Racingin saksalainen Sandro Cortese, britti Danny Kent ja australialainen Arthur Sissis. Cortese hallitsi kauden ensimmäistä testijaksoa Valenciassa ja Kent puolestaan tapahtumia Jerezissä.

Fernandes on ylpeä Fahmista

F1-kiireiltään myös MotoGP-varikoilla aina tilaisuuden tullen vieraileva Fernandes on seurannut ilolla silmäteriinsä lukeutuvan Khairuddinin kehitystä.
- Fahmi on kehittynyt ja parantunut kuljettajana valtavasti sitten vuoden 2009, jolloin aloitimme hänen kanssaan. Hän on myös muuttunut ujosta teinistä kypsäksi ja uralleen määrätietoisesti omistautuvaksi nuoreksi mieheksi.
Fernandes näkee myös laajemman kuvan yhteistyössä Ajo Motorsportin ja Khairuddinin kanssa.
- Tämä kehittää koko maamme moottoriurheilua. Uskon, että Malesia saa olla ylpeä Fahmista kaudella 2012.
Moto3-luokan historiallisen MM-kauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan Losailin aavikkoradan valonheittimien loisteessa Qatarissa 8. huhtikuuta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle