Happeen ryöstöretki Tampereelle pudotuspeliavauksen yllätys

Jyväskylän Happee vastasi Salibandyliigan pudotuspelien avauskierroksen yllätyksestä kaataessaan jatkoajalla runkosarjan kakkosen Tampereen Classicin 8-7 (5-2, 1-2, 1-3, 1-0). Muissa pareissa Espoon Oilers kaatoi Kooveen ja SPV sekä SSV ottivat odotetun selvät voitot Loviisan Torista ja Tapanilan Erästä.

Jo värikkään avauserän 5-2-voittanut Happee karkasi kolmannen alussa Juuso Heikkisen maalilla jo 7-4-johtoon, mutta Heikkisen erän puolivälissä hukkaama rangaistuslaukaus näytti käyvän kalliiksi kun Classic alkoi hiipiä maali maalilta rinnalle. Asser Jääskeläinen laukoi lukemiksi 4-7, Vesa-Matti Virtanen 6-7 ja Veli-Matti Luukko ylivoimalla 7-7-tasoituksen kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Classicin viimeiset kaksi osumaa rakensi Lassi Vänttinen, jonka illan tehosaldo oli 2+4.
Jatkoajalla niin Classicin Pekka Nieminen kuin Happeen Eero Kosonenkin ehtivät torjua kaksi laukausta ennen kuin Happeen kapteeni Petri Kauko siirsi maalillaan kotiedun Jyväskylään pysäyttämällä maalillaan pelikellon aikaan 64.31.

Ennalta tasaisimmaksi odotetussa puolivälieräparissa Oilers piti kotietunsa kaatamalla Tapiolassa Kooveen 7-5 (2-1, 2-2, 3-2). Päätöserän avausvaihdossa Kooveen Mikko Immonen tasoitti illan toisella maalillaan tilanteeksi 4-4, mutta erän puolivälissä Sylvester Raikamo sekä Perttu Pajukoski iskivät isännät kahden maalin johtoon. Kooveen Lauri Hannelius kavensi vielä, mutta Oilersin Ilari Talvitien osuma ajassa 56.46 jäi illan viimeiseksi.
Parhaana Espoossa palkittiin Niko Nordström, joka torjui Oilersin maalissa 24 palloa Kooveen Joni Järviön 13:a vastaan.

Seinäjoella SPV ilahdutti kotiyleisöään kaatamalla Loviisan Torin lukemin 9-5 (3-1, 2-2, 4-2). Vieraat nousivat toisen erän lopulla neljän maalin takaa tilanteeseen 5-3, mutta Mikko Kohonen, Erik Härkönen ja Sami Koski ratkaisivat pelin nopeasti neljässä ja puolessa minuutissa syntyneillä osumillaan. Joni Niiranen osui vielä Torille ja Sami Koski Peliveljille ennen kuin ottelun loppu sortui runsaiden jäähyjen takia sekavaksi.

Helsingissä viiden minuutin rypistys riitti tuomaan SSV:lle ensimmäisen voiton Tapanilan Erästä maalein 9-3 (0-1, 2-1, 7-1). Vielä päätöserän aluksi vieraat livahtivat hetkeksi 2-3-johtoon, mutta Mikael Järvi linkosi heti perään tasoituksen yläkulmaan ja Juho Järvinen ohjasi maalin edestä voittoon riittäneet osumat. Santtu Manner kiitti vielä Erän pallonmenetyksestä 6-3-maalillaan, ja lopussa SSV sai komistella lukemia helposti Erän pelihalujen lopahdettua. Illan hahmo oli SSV:n Harri Forsten tehoillaan 4+2.

Salibandyliigan karsinnassa Lappeenrannan NST otti ensimmäisen kiinnityksen liigapaikkansa pitämiseen kaataessaan kotonaan Indiansin Espoosta 8-6 (7-2, 0-1, 1-3). Ottelu ratkesi jo avauserässä, jossa NST latoi 11 minuutissa 6-0-johdon, ja Indiansin kahden kavennuksen välissä Ville Aapro kävi laukomassa voittomaaliksi jääneen 7-1-osuman.