Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kaksi suomalaista kumparefinaalissa Åren maailmancupissa

 

Kaksi suomalaista kumparefinaalissa Åren maailmancupissa


Kumparelaskun maailmancupissa Ruotsin Åressa saatiin nauttia kahden suomalaislaskijan otteista alkuillan finaaleissa, kun Ville Miettunen ja Arttu Kiramo laskivat lupauksia herättävästi 16 parhaan joukkoon. Pienet virheet alahypyissä kuitenkin pudottivat suomalaiset terävimmästä kärjestä.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Sami Mustonen oli kohtalaisen tyytyväinen Miettusen kymmenenteen ja Kiramon 15. sijaan Åren vaativassa kumpareikossa.

– Oli ihan positiivinen päivä. Kaksi laskijaa finaalissa sijoilla kymmenen ja viisitoista. Vanhalan Veli-Valtteri tippui harmittavasti ensimmäisenä laskijana finaalista ollen 17., mutta kokonaisuutena hyvä päivä, Mustonen totesi.

Ville Miettusen pisteet finaalissa olivat 23.09 ja Arttu Kiramon 22.16. Kummankin laskijan pisteistä on huomattavissa pieni epäonnistuminen alahypyssä.

– Alahyppyjen alastuloissa oli Artulla ja Villellä pientä ongelmaa, mutta eiköhän se siitä huomenna lähde, kun saadaan vähän lisätoistoja tuohon alanokkaan.

Myös Ville Miettunen allekirjoittaa päävalmentajan näkemyksen omasta laskemisestaan.

– Hyvä päivä oli, vaikka finaalilaskuun sattuikin pieni virhe alahypyn alastulossa. Se vei hieman pisteitä pois, joka harmittaa kun hypyn olisi voinut tehdä helpompanakin. Tämä oli kuitenkin hyvää treeniä lauantaita ja tulevia kisoja ajatellen, Miettunen totesi.

Miettunen teki finaalilaskussa alahyppyristä korkkitonnin, jossa pyöritään kolme kierrosta.

– Haluan puskea omaa laskemista eteenpäin ja hypätä vaikeita hyppyjä. Haetaan hieman rajoja ja sen takia valitsin, että hyppään tuon korkkitonnin alhaalta. Parin viikon tauon aikana kotona on päässyt myös harjoittelemaan laskutekniikkaa ja ehkä se sitä kautta alkaa löytymään, kun saa vielä hieman rentoutta lisää tekemiseen.

Päivän kilpailun voittoon laski Kanadan Philippe Marquis, joka onnistui kukistamaan superfinaalissa koko kumparekautta hallinneen maanmiehensä Mikael Kingsburyn. Kolmanneksi kilpailussa nousi Janne Lahtelan suojatti Japanin maajoukkueesta, Sho Endo.

Miettusen ja Kiramon jälkeen parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Veli-Valtteri Vanhala 17. sijalla. Jimi Salonen oli alkukilpailun 21. ja Jussi Penttalan kilpailu päättyi kaatumiseen ja sitä kautta keskeytykseen.

Lauantaina Åressa lasketaan parikumpareet. Suomen päävalmentajalle on selkeät tavoitteet lauantain kilpailuun.

– Lauantaina pitää ehdottomasti saada kolme miestä finaaliin mukaan. Tänään oltiin jo todella lähellä ja ei saatu aivan parasta laskua keneltäkään karsinnassa irti. Pienet virheet pois ja kovalla vauhdilla liikenteeseen, Mustonen suunnitteli.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleArttu Kiramo

Tiedot

Ville Miettunen

Tiedot