Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Santeri Paloniemi pujotteli nuorten maailmanmestaruuteen

 

Santeri Paloniemi pujotteli nuorten maailmanmestaruuteen


Kuusamolainen 19-vuotias Santeri Paloniemi kirjautti perjantaina nimensä suomalaiseen alppihiihtohistoriaan voittamalla nuorten MM-kilpailujen pujottelun. Italian Roccarasossa kilpailluissa MM-kisoissa Paloniemi laski ylivoimaiseen voittoon, jättäen toiseksi laskeneen 1.26 sekunnin päähän.

Paloniemi oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailussa neljännellä sijalla. Toisella kierroksella Paloniemi hallitsi hermonsa hyvin pehmeissä ja sumuisissa olosuhteissa laskien voittoon ennen Norjan Henrik Kristofferseniä. Pronssille kilpailussa laski Sveitsin Reto Schmidiger.

– Ensimmäinen lasku ei ollut parasta Santeria, mutta hienosti hän sisuuntui toiselle kierrokselle. Tiesin, että tänään on kaikki mahdollisuudet ottaa kirkkain mitali ja vaikka ensimmäisellä kierroksella joutuikin antamaan hieman etua muille osoitti Santeri toisella kierroksella, että pääkoppa kestää myös paineiden alla laskiessa, Suomen Eurooppa-cup joukkueen valmentaja Janne Haarala totesi.

– Ei ollut tänään helpot olosuhteet laskijoilla. Santerin osalta toisen kierroksen lähtöpaikka 27 laskijana ei ollut helpoin rako laskea, mutta tänään se ei näyttänyt haittaavan. Tähän tulokseen saa olla erittäin tyytyväinen, Haarala jatkoi.

Aamukahdeksalta käynnistynyt kilpailu ei ollut tuoreen maailmanmestarin mieleen.

– Oli aika aikainen kisa ja ei ollut kroppa aivan hereillä ensimmäisellä kierroksella. Siinä ei saanut aivan parasta voimantuottoa ja lasku oli oikeastaan hieman pettymys. Toiselle kierroksella sai sitten raivoa päälle sen ensimmäisen laskun kautta, Paloniemi kertoi.

Toisen kierroksen rata oli Haaralan merkkaama ja Paloniemi kertoikin, että radalta löytyi tuttuja kuvioita.

– Aika samantyyppistä ollaan harjoiteltu tässä kauden mittaan. Hieman vastaavanlaisia kuvioita sekä portinväliä ja siihen oli hyvä vetää täysillä. Hyvä merkkaus kaikean kaikkiaan, Paloniemi antoi tunnustusta valmentajalleen.

Maaliin tullessa Paloniemi ei uskonut, että aika tulee riittämään kilpailun voittoon ja maailmanmestaruuteen.

– Ei sitä maaliin tullessa itse tajunnut, kun oli todella kulunut rata ja olematon näkyvyys. Tuli myös toisen kierroksen laskuun aika monta virhettä, joten en uskonut että aika olisi niin kova. Oli kyllä sitten aika hieno fiilis tuuletella voittajana, kun viimeinen laskija tuli maaliin.

Voiton myötä Paloniemi nähdään myös ensi viikonloppuna laskettavassa alppihiihdon maailmancupin finaaleissa Itävallan Schladmingissa.

– Ei tässä vielä ole paljoa ehtinyt loppukautta miettimään. Finaaleihin on hieno päästä, se on kuitenkin paikka missä tulevaisuudessa pitää olla.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle