Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiainen ei saanut parasta vauhtia irti Åren pehmeässä rinteessä

 

Tanja Poutiainen ei saanut parasta vauhtia irti Åren pehmeässä rinteessä


Alppihiihdon naisten maailmancupin toiseksi viimeinen suurpujottelukilpailu laskettiin perjantaina Ruotsin Åressa. Suomen Tanja Poutiainen lähti vahvalla itseluottamuksella kilpailuun, mutta rovaniemeläinen ei saanut iskettyä kärjen vauhtiin pehmeässä rinteessä.

Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 13. sijalla. Eroa kierroksen nopeimman ajan laskeneeseen Yhdysvaltojen Lindsey Vonniin kertyi 1.95 sekuntia.

– Aika pehmeä rinne ja sitä kautta myös hidas vauhti. Virheitä ei ollut, mutta pehmeässä rinteessä kova paine käännöksestä kostautuu heti ja näkyy loppuajassa. Ei lasku huonolta kuitenkaan tuntunut, Poutiainen totesi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toisella kierroksella lämpimät sääolosuhteet pehmittivät kisarinnettä entisestään. Poutiaisen toiveissa oli, että kisajärjestäjät kovettaisivat rinnettä kemikaaleilla, mutta tällä kertaa se jäi haaveeksi.

– Varmaan FIS ja kisaorganisaatio pyrkii tekemään oikeat ratkaisut millä rinne pysyy kunnossa, mutta lämmintä on. Jos lumi on riittävän kosteaa niin kyllä siinä varmasti sitä suolaa kannattaisi käyttää, Poutiainen totesi.

Poutiaisen laskeminen oli epätavallisen tasapainotonta ja sitä lisäsi myös edellisen kierroksen radasta johtuvat epätasaisuudet rinteessä.

– Pomputti aika paljon ja rinteessä on lisäksi huono näkyvyys, mutta se on kaikille sama. Rata risteää ensimmäisen kierroksen urien päältä, joka lisää röykytystä. Yritystä oli, mutta sinne se aika vaan jonnekin katoaa. Olin kyllä itsekin ihan kysymysmerkkinä maaliin tullessa, kun katsoin loppuaikaa.

– Hyvä ettei ole helppoa. Liian helpoissa olosuhteissa laskeminen ei sekään ole kivaa. Sinällään rinteessä tai olosuhteissa ei mitään vikaa ole. Ne on haastavat ja muilla oli vaikeaa, mutta niin oli minullakin tänään.

Lopputuloksissa Poutiainen löytyy vasta jaetulta 18. sijalta. Kilpailun voittoon laski ensimmäistä kierrosta hallinnut Lindsey Vonn. Poutiaisen aikaero Vonniin venähti 3.25 sekuntiin. Toiseksi kilpailussa suurpujotteli Italian Federica Brignone ja kolmanneksi Saksan Victoria Rebensburg.

Lauantaina Åressä kilpaillaan pujottelussa. Poutiainen taistelee pujottelucupissa toisesta sijasta, joten lauantain kilpailussa riittää reilusti jännitettävää.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot