Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi jäi 18:nneksi naisten viestissä

 

Suomi jäi 18:nneksi naisten viestissä


Suomen naisten ampumahiihtäjänelikon MM-viesti Ruhpoldingissa alkoi epäonnisesti, kun Mari Laukkanen joutui pystypaikan jälkeen kolmelle sakkokierrokselle. Lopulta Laukkasen, Kaisa Mäkäräisen, Eevamari Oksasen ja Sanna Markkasen muodostama joukkue päätyi sijalle 18, kun Markkanen otettiin kierroksella kiinni ja hän ei näin ollen päässyt hiihtämään maaliin. Naisten 4x6 kilometrin viestin voitti kotiyleisön suureksi riemuksi Saksa 28,5 sekuntia ennen Ranskaa.

Laukkasta lukuun ottamatta suomalaiset eivät sakkokierrokselle joutuneet, mutta 14 varapatruunaa nelikko käytti. Mäkäräisen suoritus oli päätöspäivääkin ajatellen lupaava, sillä makuuammunta sujui ilman ohilaukauksia ja pystyssäkin taulujen pudottamiseen joensuulainen tarvitsi vain yhden varapatruunan. Päävalmentaja Per-Ole Lindell löysi viestistä paljon positiivistakin, vaikka avausosuuden jälkeen joukkue ei toivotuille sijoituksille enää yltänytkään.

”Hyvin tsempattiin sen jälkeen, ja muut tekivätkin hyviä suorituksia. Samoin Marin hiihtokin oli hyvä, mutta valitettavasti peli oli pelattu. Jollain tavalla jäi kuitenkin positiivinen yritys mieleen. Uskon, että vuoden päästä joukkue alkaa jo olla sellainen, ettei aina tarvitse kovat edellä lähteä ja voi miettiä pärjäämistäkin. Kova taso näissä kisoissa on, epäonnistumiseen ei ole varaa”, Lindell tuumi joukkueen tulevaisuuden näkymistä.

Ruhpoldingin MM-kilpailuiden päätöspäivänä sunnuntaina vuorossa ovat yhteislähtökilpailut, joihin Suomesta pääsevät starttaamaan Mäkäräinen ja Laukkanen. Kilpailu alkaa kello 17 Suomen aikaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKaisa Mäkäräinen

Tiedot