Paajaset ja Tiainen kovissa kevätkisoissa Belgiassa ja Hollannissa

Belgiassa Fuji Test Team ­joukkueessa pyöräilevät Mikko ja Paavo Paajanen sekä Hollannissa NWVG Bike4Air ­joukkueessa pyöräilevä Sami Tiainen ovat käynnistäneet vauhdilla kevätkauden kilpailuohjelmansa. Kevään kilpailut Benelux ­maissa ovat erittäin kovia. Jokainen pyöräilijä haluaa antaa näyttöjä kesää ja seuraavan kauden sopimusneuvotteluja silmälläpitäen.

Mikko Paajanen ajoi Belgian Meulebekessa 119 kilometrin kierroskilpailun (Kermesse). Edellisessä viikonvaihteessa Mikko Paajasen menestyshaaveet valuivat tyhjenevän renkaan myötä taivaantuuliin. Nyt Mikolla oli jälleen hyvää yritystä, mutta loppupuristus vielä puuttui. Sijoitus tuloslistalla oli 27:s. Kilpailun voitti uusiseelantilainen Michael Vink.

- Eihän tämä vieläkään ihan putkeen mennyt, mutta parempaan päin. Missasin ratkaisevan irtioton, joka lähti jo 12 kilometrin jälkeen. Pääjoukosta iski vielä kakkosporukka, jossa minäkin olin mukana. Se kuitenkin hajosi kaksi kierrosta ennen maalia ja minä jäin tyhjin jaloin taaimmaiseen ryhmän. Ja meidät liputettiin pois yhdeksän kilometriä ennen maalia, mutta meille annettiin sijoitus. Eikä tämäkään päivä mennyt ilman rengashuolia. Huomasin, että ilma karkasi takarenkaasta ja ajelin kisaa vajailla paineilla, tuumi Mikko Paajanen.

Paavo Paajanen ajoi Belgiassa UCI:n kalenterin 1.2 ­kategorian Kattekoers ­kilpailun. 172,5 kilometrin kevään klassikko on vaativa, sillä se kiertelee Belgian isoista klassikoista tuttuja nousuja. Reitille osuu mm. kuuluisa Kemmelberg, jossa jyrkimmät mukulakivinousut ovat 15 prosenttisia. Kilpailu on Pro Continental- ja Continental- ammattilaistallien ja parhaiden amatöörijoukkueiden kilpailu.

Kilpailussa tapahtui jo ensimmäisissä nousuissa vaarallinen irtiotto, jossa ajoi noin 20 ajaa. Paavo Paajanen ei ollut tässä kärkiryhmässä. Mutta pääjoukko ajoi kuitenkin irtioton kiinni vajaa viisi kilometriä ennen maalia. Pian sen  jälkeen Paavo Paajanen yritti omaa ratkaisua. Mutta se päättyi onnettomasti, sillä joku ajajista tuli Paajasen päälle ja suomalaisen yritys tyssäsi kaatumiseen. Hän ajeli kolarista selvittyään maaliin seitsemän minuuttia voittajan perässä. Kilpailun voitti massakirissä belgialainen Roy Jans.

- Lievästi sanoen harmittaa. Jalat tuntuivat hyvältä ja nyt jäi näkemättä viimeiset kilometrit. Kyllähän tässä melkoisen kuumana käy, kun joku tulee päälle ja kaataa toisen, puhisi Paavo Paajanen.

Sami Tiainen ajoi puolestaan Hollannissa 170 kilometrin Witte Kruis Classicin. Kilpailussa oli mukana amatöörijoukkueiden lisäksi neljä Continental ­ammattilaisjoukkuetta. Normaalin kovavauhtinen ja tuulinen kilpailu näytti noin tunnin ajon jälkeen ratkenneen, kun kärkeen pääsi iso ryhmä. Tiainen jäi kakkosryhmään, mutta kilpailun puolessa välissä ryhmät tulivat uudelleen yhdeksi. Heti sen jälkeen muodostui uusi 20 ajajan ryhmä, jossa oli mukana myös Sami Tiainen. Hän yritti viimeisen 20 kilometrin aikana useasti irti, mutta tuloksetta.

Kilpailu meni massakiriin, jossa kolaroitiin. Kolareita väistellyt Tiainen oli 19:s. Kilpailun voitti hollantilainen Bram Nolten.

- Pikkuhiljaa tässä alkaa päästä hollantilaiseen kilpailutapaan kiinni ja tottua näihin tuuliin. Minulla oli yritystä tänään hyvin ja lopussakin yritin, mutta kiri oli melkoisen kaoottinen. Jouduin väistelemään kolareita ja siinä meni kärkisijoitukset. Kunto on menossa oikeaan suuntaan ja eiköhän tässä kohta varmistu paikka kisaan kuin kisaan, kertoi Sami Tiainen.