Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Romar päätti maailmancup-kauden komeaan 13. sijaan Schladmingissa

 

Andreas Romar päätti maailmancup-kauden komeaan 13. sijaan Schladmingissa


Alppihiihdon maailmancupin finaaleissa Itävallan Schladmingissa laskettiin torstaina Super-G:n päätöskilpailut. Kisajärjestäjät olivat nähneet kosolti vaivaa rinteen kuntoon laittamisessa ja lähes 15 asteen lämpötila sekä auringonpaiste hellivät paikalle saapuneita katsojia.

Suomalaislaskijoista finaaliviikonlopun avasi vauhtiässä Andreas Romar, joka selvitti tiensä finaaleihin maailmancupin 14. sijan myötä. Romar starttasi rinteeseen 12. laskijana ja hän selvitti radan ilman suurempia virheitä. Ensimmäisessä väliajassa suomalainen oli puoli sekuntia kärjen takana ja maalissa ero kasvoi 1.08 sekuntiin. Loppuaika 1:22.32 riitti kuitenkin mainioon 13. sijaan, jonka myötä Romarin sijoitus maailmancupin lopputuloksissa oli 15.

– Hyvä veto oli tänään lukuun ottamatta paria pientä sisäsuksivirhettä. Ylhäällä laskin hieman liian pyöreästi ja siitä tuli eroa kärkeen. En ehkä uskaltanut aivan niin paljoa työntää kuin olisi pitänyt, mutta muuten ihan hyvä kisa ja sijoitukseen voi olla tyytyväinen, Romar kertoi maalialueella kilpailun jälkeen.

Samassa rinteessä lasketaan ensi kaudella alppihiihdon MM-kilpailut. Tämän päivän kilpailussa radan merkkaus oli hyvin tekninen, joka sopi kilpailun kärkeen laskeneille suurpujotteluspesialisteille. Voiton kilpailussa vei Italian Christof Innerhofer, joka peittosi toiseksi laskeneen Ranskan Alexis Pinturaultin kahdella sadasosasekunnilla. Tiukassa kilpailussa kolmanneksi kilpailussa nousi itävaltalainen Marcel Hirscher, jonka ero italialaiseen oli 0.06 sekuntia.

– Tänään oli radanmerkkauksessa todella paljon käännöstä ja se sopi erityisesti paljon suurpujottelua laskeville, jotka olivat myös kilpailun kärjessä. Ei mikään minun suosikkirinne, mutta kyllä siinä pystyy tekemään jotain, Romar totesi.

Romar nousi tällä kaudella koputtelemaan vauhtilajien kärkipäätä. Kaksi seitsemättä sijaa Val Gardenan ja Kvitfjellin kilpailusta luovat uskoa omaan tekemiseen ja ensi kauteen valmistautuminen alkaa välittömästi finaalien jälkeen.

– Kauteen olen tyytyväinen. Sain rikottua Leskisen Jannen ennätyksen, joka oli 17 sija maailmancupissa. Askel otettiin eteenpäin ja nyt pitää alkaa saalistamaan palkintokorokesijoituksia. Se on ensi ja sitä seuraavan kauden tavoite ja askel kerrallaan mennään eteenpäin.

– Nyt keväällä tehdään suksitestejä ja sitten lasketaan SM-kilpailut, joissa puolustan pujottelun kultamitalia. Haastajat ovat ainakin kovaa tasoa, kun samalle lähtöviikselle asettuu esimerkiksi nuorten maailmanmestari. Huhtikuun lopussa on tarkoitus käydä vielä yksi lumileiri ja sen jälkeen keskitytään fysiikkaharjoitteluun ja tulevaan kauteen valmistautumiseen.

Super-G:n maailmancupin voittoon laski Norjan Aksel Lund Svindal. Toiseksi lajicupissa laski uransa päättävä Sveitsin Didier Cuche, joka vastaanotti päivän suurimmat aplodit itävaltalaisyleisöltä. Kolmanneksi cupissa sijoittui Sveitsin Beat Feuz, joka ajoi päivän kilpailussa ulos radalta.

Alppihiihdon maailmancupin finaalit jatkuvat perjantaina joukkuekilpailulla, jossa ei ole mukana suomalaisedustusta. Lauantaina lasketaan naisten pujottelu ja miesten suurpujottelu, jossa ovat mukana Tanja Poutiainen ja Marcus Sandell. Sunnuntaina vuorossa ovat miesten pujottelu, jossa mukana on Santeri Paloniemi sekä naisten suurpujottelu, joka on Poutiaisen maailmancupin päätöskilpailu.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAndreas Romar

Tiedot