Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo viimeistelee MM-virettä Jerezissä

 

Niklas Ajo viimeistelee MM-virettä Jerezissä


Niklas Ajo ajaa Moto3-luokan MM-kenraalin alkavalla viikolla Espanjan Jerezissä. Kuljettajien hyvin tuntemaa andalusialaisrataa kierretään maanantaista keskiviikkoon talvikauden viimeisen virallisen testijakson merkeissä.
- Kyseessä on tärkeä viimeistely niin pyörän kuin ajamisenkin osalta. Jerezissä haetaan ne perussäädöt, joista lähdetään sitten viemään työtä eteenpäin reilun kahden viikon kuluttua Losailin radalla Qatarissa ajettavassa MM-avauksessa. Näiden testien painoarvoa lisää tietenkin myös se, että kauden toinen osakilpailu ajetaan huhtikuun lopulla Jerezissä, kertoo Ajo.
KTM:n tehdaspyörällä kilpailevalla Ajolla, 17, on takanaan kahdeksan onnistunutta testipäivää Valenciassa sekä Jerezissä. Uuden luokan voimasuhteet Qatarissa 8. huhtikuuta käynnistyvään MM-kauteen alkavat muotoutua Jerezin toisella testijaksolla.
- Aion ajaa ainakin yhden kisasimulaation Jerezissä. Se ei vielä kuukausi sitten täällä toteutunut. Nyt kaikki vaikuttaa siinäkin mielessä paremmalta, että aamut ovat lämpimämpiä, jolloin luvassa on enemmän kierroksia kuin edellisissä testeissä.

Ajotyyli kaipaa pientä muutosta Jerezin radalla

Ajo on liikkunut virallisilla testijaksoilla yhtä poikkeusta lukuun ottamatta seitsemän nopeimman kuljettajan joukossa. Moto3-luokassa on mukana yli 30 kuljettajaa.
- Ihan ok tähän mennessä. Positiivisilla fiiliksillä jatketaan.
Ajo lähtee hiomaan ja osittain myös muuttamaan ajotyyliä maanantaista alkaen.
- Kyse ei ole silti mistään radikaalista muutoksesta, vaan lähinnä pikkujutuista erityisesti mutkassa ajettaessa.
- Löysin uudella pyörällä Valenciassa välittömästi hyvän tuntuman ja vauhdin, mutta ajoin seuraavissa testeissä Jerezissä liikaa 125-kuutioisten tyylillä. Ongelmia ilmeni takajousituksen osalta, eikä etupääkään toiminut samalla tavalla kuin Valenciassa. Nyt tilannetta lähdetään korjaamaan ja ajamisestahan se lähtee, toteaa Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot