Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomisto ja Järvelä hakevat hyviä suorituksia cup-finaalissa Vuokatissa

 

Tuomisto ja Järvelä hakevat hyviä suorituksia cup-finaalissa Vuokatissa


Vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancupin finaalitapahtuma hiihdetään 22. maaliskuuta alkaen Vuokatissa, jossa kokonaiscupien kannaltakin on suomalaisittain vielä paljon pelissä. Maija Järvelä johtaa liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa ampumahiihdon cupia 25 pisteen erolla Puolan Katarzyna Rogowieciin. Maastohiihdon cupia johtaa Rogowiec 175 pistettä ennen Järvelää. Samassa luokassa miesten maastohiihdon cupissa Ilkka Tuomisto on kuudentena.
”Molemmat ovat hiihtäneet kansallisia kisoja säännöllisesti. Kaikki on kunnossa ja mielenkiinnolla odotetaan cupin finaaleja. Yhdysvaltain maailmancupin jälkeen on ollut aika pitkä treenijakso, jolloin molemmat ovat päässeet hyvissä olosuhteissa hiihtämään. Hyviin suorituksiin pitäisi Vuokatissa pystyä”, Myllylä sanoo Järvelän ja Tuomiston osalta.
Erityisen mielenkiintoinen on ampumahiihtocup, jossa Järvelällä on kaikki mahdollisuudet uusia kokonaiscupin voittonsa.
”Maijalla on siihen kaikki mahdollisuudet, mutta epäonnistumisiin ei ole varaa. Viimeinen viikonloppu on sen kannalta erittäin ratkaiseva, jos pikakilpailussa lauantaina epäonnistuu, siinä menettää sunnuntain takaa-ajohiihtoakin”, Myllylä sanoo mielenkiintoista tilannetta.
Tuomiston ja Järvelän lisäksi mukana on myös näkövammaisten luokassa kilpaileva Rudolf Klemetti, joka kilpailee maastohiihdon vapaan kympillä 27. maaliskuuta.  Lisäksi kolme uutta suomalaisurheilijaa (Carlo Kupila näkövammaisten luokassa, Juha Härkönen ja Lasse Kankkunen pystyhiihtäjissä) osallistuvat myös vapaan kympille kansallisessa ryhmässä.
”Heillä ei ole vielä virallista luokitusta, mutta heidät luokitellaan joulukuussa, jolloin he pääsevät hiihtämään maailmancupia. Nyt he pääsevät kilpailussa näkemään oman tasonsa, missä he tällä hetkellä menevät”, Myllylä sanoo.
Cup-finaaleihin on ilmoittautunut 128 kilpailijaa kaikkiaan 15 maasta, esimerkiksi Yhdysvalloista puuttunut lajin vahva maa Ukraina on jälleen isolla joukkueella mukana. Vuokatin maailmancupin finaalit alkavat torstaina maastohiihdon sprintillä ja päättyvät 1. huhtikuuta. Ohjelmassa on seitsemän kilpailupäivää, joista 23. maaliskuuta kilpaillaan viestit ja 25. maaliskuuta sunnuntaina Vuokatti-hiihdon yhteydessä perinteisellä 30 kilometriä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle