Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pia Sundstedt yritti, mutta ei päässyt karkuun El Salvadorissa

 

Pia Sundstedt yritti, mutta ei päässyt karkuun El Salvadorissa


El Salvadorissa ajettavan naisten etappiajon toiseksi viimeinen 125 kilometrin etappi oli yksi mahdollisuus Pia Sundstedtille nostaa kokonaiskilpailun sijoitustaan ja näin yrittää saada paremmat ranking-pisteet. Pisteet ovat Sundstedtille tärkeitä Lontoon olympiapaikan varmistamiseksi. Etukäteen oli tiedossa, että hänen on yritettävä irti ja mieluusti sellaisessa ryhmässä, jossa ei ole kokonaiskilpailun kannalta liian vaarallisia ajajia.

Etapista muodostui hyvin jännittävä ja tapahtumarikas. Valitettavasti myös hyvin dramaattinen. Pia Sundstedtin mahdollisuuksia vähensi edellisenä iltana häneen iskenyt ripuli ja siitä seurannut voimaton olo. 

Etapin alku ajettiin Sundstedtille sopivasti rauhallisesti. Mutta ennen ensimmäisen tunnin täyttymistä tänä vuonna vasta 19-vuotta täyttävä italialainen Rossella Ratto yritti useasti irti. Kilpailun johdossa olleen yhdysvaltalaisen Amber Nebenin joukkue ei häntä kuitenkaan päässyt karkuun. Sundstedt ei yrittänytkään lähteä Ratton mukaan, koska tiesi sen turhaksi. Kun kärkeen iski kuubalainen ja meksikolainen ajaja ja he saivat jätettyä Ratton yksin heidän taakseen. Pääjoukko ajoi Ratton kiinni ja sen jälkeen Pia Sundstedt iski kärkikaksikon mukaan. Sundstedt joutui kuitenkin ajamaan useita kilometrejä, ennen kuin onnistui saamaan kärjen kiinni. Sen jälkeen kolmikko yritti karkuun, mutta noin 30 kilometrin jälkeen heidät ajettiin kiinni, vaikka ero oli parhaimmillaan parin minuutin luokkaa.

Ajo rauhoittui kolmikon kiinniajamisen jälkeen, vaikka joitakin irtiottoyrityksiä senkin jälkeen nähtiin. Viimeinen tieosuus oli kunnoltaan erittäin huono. Se koitui kilpailun johdossa olleen Amber Nebenin kohtaloksi. Joku ajajista ajoi tiessä olleeseen reikään ja usea ajaja kaatui. Heidän joukossaan oli Neben ja hän menetti kaatumisen johdosta aikaa monta minuuttia ja menetti samalla johtonsa. 

Etappi päättyi massakiriin. Sen voitti taiwanilainen Mei Yu Hsiao. Pia Sundstedt oli samalla ajalla 28:s. Kokonaiskilpailun johtoon siirtyi brasilialainen Clemilda Fernandes. Neben putosi neljänneksi. Pia Sundstedt jatkaa kymmenentenä.

- Alkavat vatsaoireet veivät voimia jo edellisen päivän aika-ajossa ja nyt vain toivoin, että ajaisimme riittävän rauhallisesti. Mutta pakkohan minun oli yrittää. Valitettavasti eivät laskeneet menemään maaliin asti meidän irtiottoa. Se olisi ollut tervetullut minun kokonaissijoituksen kannalta. Nyt on vain keskityttävä viimeiseen etappiin ja etappiajon jälkeen olevaan yhden päivän kisaan, kertoi Pia Sundstedt.

- Nämä kilpailujärjestelyt eivät ole olleet sillä tasolla, kuin voisi edellyttää. Tämänkin päivän reitti oli hengenvaarallinen ja Nebenin kaatuminen ja kokonaiskisan menettäminen oli harmillista. UCI on pyytänyt meiltä muutamilta kärkipään ajajilta raportteja naisten kisoista. Ja varmasti tästäkin kisasta lähtee raportti. Raportoitavaa riittää, sillä täällä ei ole edes dopingtestejä, jatkoi Pia Sundstedt.

TULOKSET
VUELTA EL SALVADOR
ETAPPI 5/6 SAN VICENTE-DOLCE VITA LA LIBERTAS 125 KM (37,559 km/h)
1  Mei Yu Hsiao (Taiwan) 3.19.41 
2  Eleonora Patuzzo (Italia) s.a. 
3  Arlenis Sierra (Kuuba) s.a.
4  Elena Cechini (Italia) s.a.
5  Viktoria Vologdina (Ukraina) s.a.
6  Alena Amialiusik (Valko-Venäjä)
28  Pia Sundstedt (Suomi) s.a.

TILANNE 5/6 ETAPIN JÄLKEEN
1  Clemilda Fernandes (Brasilia) 11.00.28 
2  Tatiana Guderzo (Italia) + 0.23 
3  Evelyn Garcia (El Salvador) + 1.21 
4  Amber Neben (USA) + 2.20 
5  Arlenis Sierra (Kuuba) + 3.33 
6  Noemi Cantele (Italia) + 4.10 
10  Pia Sundstedt (Suomi) + 8.13

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle