Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Matti Nuutinen jatkaa Nilan Bisons-korisliigajoukkueessa

 

Matti Nuutinen jatkaa Nilan Bisons-korisliigajoukkueessa


Nilan Bisons jatkoi runkopelaajiensa signauksia solmimalla jatkosopimuksen loistavan kauden pelanneen Matti Nuutisen kanssa. Sopimus on mallia 1+1. Reilu viikko sitten biisonilauma kiinnitti kapteeninsa Jeb Iveynkahden vuoden sopimuksella.

Nuutinen, 21, on noussut kohisten Korisliigan eturiviin ja jatkanut kehitystään Greg Gibsonin opeissa. Yli kaksimetrinen laituri on ollut iso palanen Biisoneiden salamanousussa valtakunnan korisaateliin. Tarkasti heittävän laiturin pelistä löytyy kaikki ominaisuudet aina kansainväliselle huipulle asti. Heittotaitonsa lisäksi Nuutinen on erinomainen pallon kanssa ja omaa jatkuvan ajouhan. Puolustuspäässä mies pystyy vartioimaan kaikkia pelipaikkoja aina takamiehestä sentteriin.

Tämän kauden keskiarvoiksi Nuutinen on heittänyt 10,2 pistettä, ottanut 5,9 levypalloa sekä antanut 0,9 syöttöä.

Nuutinen tähtää menestykseen ja maajoukkueeseen

Matti Nuutinen haluaa kehittyä koripalloilijana ja huippu-urheilijana jokainen päivä. Työnteko maistuu loistavan joukkuehengen omaavan biisonilauman parissa ja Gibson on nostanut miehen isoon rooliin. 

-Biisoneissa on mieletön henki päällä ja meitä on vaikea lyödä pudotuspeleissä. Viime aikojen isoista loukkaantumisista huolimatta olemme onnistuneet ottamaan kovia päänahkoja. Kun saamme vielä muutaman avainpelaajamme takaisin parketille ennen pudotuspelejä, meillä on mahdollisuudet aina päätyyn asti.

Nuutiset tavoitteet ovat kevään mitalipelien lisäksi myös tulevaisuudessa ja toivottavasti Suomen maajoukkuepaidassa sekä kansainvälisillä kentillä.

- Olisi hienoa päästä joskus pukemaan Suomi-paita päälle ja edustaa isänmaata kovissa kansainvälisissä peleissä. Töitä tehdään päivittäin sen eteen, että sauma aukeisi joskus tulevaisuudessa. Maajoukkueen lisäksi toinen iso tavoitteeni on päästä pelaamaan kansainvälisille kentille. On ollut mahtavaa seurata maajoukkueen ja suomalaispelaajien menestystä viime aikoina ja menestys luo uskoa myös omaan tekemiseen sekä mahdollisuuksiin.

Gibson näkee Nuutisessa potentiaalia jopa NBA-kentille saakka

Biisoniluotsi on ollut varsin tyytyväinen suojattinsa kehitykseen. Vastuuta on tullut ja sitä on myös käytetty. Jenkkikoutsi Gibson sanoo Nuutisella olevan mahdollisuudet ihan mihin saakka tahansa, jopa NBA:han saakka.

- Matti menee jatkuvasti eteenpäin, jopa päivittäin pystyy näkemään uusia asioita. Hänellä on valtava himo kehittyä koripalloilijana ja peliskaala on jo 21-vuotiaana niin iso, että avaimet ovat mihin saakka tahansa, eurokentistä aina NBA:han saakka.

- Matin paras pelitaso ei kalpene huipuista millään sektorilla. Olennaista on löytää jatkuva suoritusvarmuus, kova itseluottamustaso ja kehittää etenkin pallollisena pelaamisen uhkaa. Koripallossa täytyy olla jokainen hetki valmiina huiputtamaan vastustajaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle