Suomalaislaskijoilla haastava päivä kumparelaskun nuorten MM-kisoissa

Freestylehiihdon nuorten MM-kisoissa päästettiin perjantaina kumparelaskijat tositoimiin. Haastavassa Valmalencon kumpareikossa ei armoa laskijoille annettu ja myös suomalaislaskijat saivat kokea MM-kumpareikon haasteellisuuden.

Aamupäivän alkukilpailussa suomalaislaskijoista iltapäivän finaaliin selviytyi ainoastaan Jimi Salonen. Salonen laski alkukilpailussa pisteet 21.86, jotka riittivät neljänteen sijaan. Alkukilpailun parhaat pisteet 25.15 laski Yhdysvaltojen Nick Keating.

Jussi Penttalan kohtaloksi alkukilpailussa koitui kaatuminen pitkäksi menneessä alahypyssä. Veli-Valtteri Vanhalan lasku ei kulkenut aivan toivotulla tavalla ja pisteet 17,95 riittivät karsintojen 20. sijaan. Alkukilpailun suomalaisonnistumisesta vasta Topi Kanninen, joka laski ennakkoluulottomasti pisteet 18,24, mutta finaalipaikka jäi harmittavasti vain 0,17 pisteen päähän. Kannisen sijoitus lopputuloksissa oli 18.

Finaaleissa Jimi Salonen lähti omaan suoritukseen kilpailun neljänneksi viimeisenä laskijana. Ennen suomalaista laskeneet yhdysvaltalainen Bradley Wilson oli laskenut pisteet 24.07 ja ruotsalainen Ludvig Fjallström pisteet 23.91, joten Salosella riitti kirittävää finaalilaskuun.

Finaalilaskussa Salonen lähti hyvin liikkeelle, mutta ylähypyn jälkeen lasku karkasi ja tuloksena oli ajautuminen sivuun laskulinjalta. Lopputuloksissa Salonen oli 16. Kilpailun voiton ja MM-kultaa vei Wilson ja hopealle laski Ruotsin Fjällström. Pronssinen mitali pujotettiin Etelä-Korean Jae Woo Choin kaulaan.

– Alkukilpailu oli tänään hyvää laskemista, mutta finaalilasku ei mennyt yhtään suunnitelmien mukaan. Ylähyppy lähti finaalilaskussa sivuun ja en saanut otettua sitä kunnolla kiinni alastulossa. Seurauksena oli ulosajo ja sitä myötä peli oli menenetty. Huomenna isketään sitten koko joukkueen voimin parikumpareissa, Salonen kommentoi kilpailun jälkeen.