Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Järvelä kolmas vapaan vitosella

 

Järvelä kolmas vapaan vitosella


Maija Järvelä sijoittui parhaana suomalaisena kolmanneksi vammaishiihdon maailmancup-kauden päätöspäivänä Vuokatissa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa vapaan vitosen voiton vei Ukrainan Julia Batenkova. Miesten vastaavassa luokassa vapaan kympillä Ilkka Tuomisto oli kovatasoisessa kilpailussa 11:s. Näkövammaisten luokassa vapaan kympillä Rudolf Klemetti oli oppaansa Jussi Piiraisen kanssa 14:s.

Järvelä oli myös kokonaiscupissa maastohiihdossa kolmas. Päälajissaan ampumahiihdossa hän taistelee toisesta peräkkäisestä kokonaiskilpailun voitosta, kun kautta on jäljellä kolme kilpailua. Ampumahiihdossa kilpaillaan Vuokatin maailmancupin finaaleissa torstaina pitkällä matkalla, lauantaina pikakilpailussa ja sunnuntaina takaa-ajossa. Järvelän johto toisena olevaan Puolan Katarzyna Rogowieciin on 25 pistettä.
”Kauden huonoin vapaan kisa, muuta ei voi sanoa. Kunto on näköjään menossa aika lailla alaspäin. Pitää puristaa se, mitä on saatavissa. Toivottavasti ampumahiihtokisoihin löytyy parempaa menoa. Nyt jalat olivat niin tukkoiset, että nousut oli tosi vaikeita. Minulle välipäivät ovat pahoja, yleensä hiihto paranee, kun kisat ovat peräkkäisinä päivinä. Luulen kyllä, että kun punainen liivi (cup-johtaja) lyödään päälle, löytyy yksi vaihde lisää”, Järvelä sanoi.

Tuomiston luokassa taso koventunut ja laajentunut

Tuomiston luokan voitti Venäjän Vladimir Kononov. Tuomiston luokassa taso on koventunut ja laajentunut viime vuodesta, joten kärkisijoille pääsy vaatii nappionnistumista. Aivan sellaista Tampereella asuva hämeenkyröläinen ei tiistaina heikommalla hiihtotavallaan saanut aikaiseksi.
”En ollut ihan palautunut (sunnuntain) 30 kilometristä vielä, aika tiukkoja pätkiä oli. Yritin hyvää, rauhallista ja rentoa hiihtoa saada aikaiseksi, kun tiesin jo verkatessa, ettei ole ihan älyttömän kova fiilis. Alkoi ihan hyvin, mutta sitten yritin lähteä (toiseksi sijoittuneen Rushan) Minnegulovin perään. Siitä iski happoa jalkoihin, enkä siitä pystynyt oikein enää palautumaan. Se potkaisi aika paljon takaisin loppumatkalla. Selkeästi tälle kaudelle paras vapaan normaalimatka, sikäli ihan hyvä”, Tuomisto summasi.
Hän totesi heti perään työtä riittävän jatkossakin. Tällä kaudella hän sijoittui maailmancupissa parhaimmillaan kahdesti kolmanneksi.
”Vaihtelevia kisoja tuli. Kauden aloituksessa Norjassa ei ollut vielä valmista tekemistä, mutta jokunen kisa sielläkin meni kohtuuhyvin. Siitä sitten askel kerrallaan mentiin eteenpäin, ja täällä Vuokatissa alkoi olla jo hyvää kulkua. Tälle kaudelle on tullut paljon pieniä asioita, jotka pitää jatkossa ottaa paremmin huomioon. Askel on menty eteenpäin, mutta niin ne muutkin ovat ja osa on mennyt kaksikin. Taistelu on selkeästi koventunut”, Tuomisto mietti.

Kolme uutta suomalaishiihtäjää kokeili vauhtiaan

Tiistaina suomalaisista vauhtiaan vammaishiihdon maailmancupissa testasivat kilpailun ulkopuolella myös Lasse Kankkunen, Juha Härkönen ja Carlo Kupila. Kolmikolla ei vielä ole virallista luokitusta, mutta heidän on mahdollisuus sellainen saada Vuokatissa joulukuussa ennen maailmancup-kauden avausta. Tällöin he pääsevät kilpailemaan maailmancupissa virallisesti.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle