Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riikka Lehtosella huippukausi Piacenzassa

 

Riikka Lehtosella huippukausi Piacenzassa


Suomen menestyneimmän lentopalloilijan Riikka Lehtosen kausi on ollut täysosuma. Lehtonen, 32, on noussut uuteen kukoistukseen italialaisessa pääsarjajoukkueessa Piacenzassa.
Kovakätinen laitahyökkääjä on ollut suuressa roolissa Piacenzan edettyä yllätyksestä toiseen.
Häntäpäähän povattu joukkue selviytyi Italian cupin finaaliin, hankki eurocup-paikan mainion runkosarjamenestyksen ansiosta ja kruunaa nyt kautensa Italian liigan välierissä.
Semifinaalipaikka varmistui voitoin 2-1 ennakkosuosikki Modenaa vastaan.
Runkosarjaa hallinnut Busto Arsizio vei ensimmäisen välierän kotikentällään lukemin 3-1 (25-23, 19-25, 25-22, 25-16), mutta peli ei ole vielä pelattu. Finaalipaikka heltiää kahdella voitolla.
- Nälkä on kasvanut syödessä. Meillä oli täydet saumat ensimmäisen ja kolmannen erän viemiseen, mutta hukkasimme tilaisuutemme. Nyt olisi ollut mainio iskun paikka, kun vahva Helena Havelkova puuttui vastustajan riveistä, Lehtonen summasi.
Välieräsarja jatkuu ensi maanantaina Piacenzan kotikentällä. Väliin tulee reilun viikon tauko, koska Busto Arsizio taistelee tällä viikolla CEV-cupin voitosta turkkilaisen Galatasarayn kanssa.
- Kausi on ollut Piacenzalle yhtä juhlaa kahden vaikean vuoden jälkeen. Olemme ylittäneet kaikki odotukset ja sekoittaneet kaupungin jo muutamaan kertaan. Täällä on nyt kova buumi päällä, Lehtonen iloitsi.
Lehtonen on nauttinut pelaamisesta enemmän kuin pitkään aikaan.
- Olen pelannut ulkomailla monta hyvää kautta, mutta tämä on ilman muuta yksi parhaista. Olen tehnyt enemmän pisteitä kuin pitkään aikaan, vaikka hyökkääminen ei ole edes päätehtäväni. Kannan suuren vastuun vastaanotosta ja puolustuksesta, Lehtonen kuvaili.
Piacenzan menestys perustuu vahvaan yhteishenkeen ja vankkaan kokemukseen. Uskomatonta mutta totta - Lehtonen on avauskuusikon toiseksi nuorin pelaaja.
Kangasalan kasvatti on kiertänyt kansainvälisiä kenttiä vuodesta 1999 lähtien. Piacenza on hänelle jo viides pääsarjaseura Italiassa.
Myös Ranska, Japani, Turkki, Kreikka ja Azerbaidzhan ovat tulleet tutuiksi matkan varrella.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle