Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ski Sport Finland hakee uutta päävalmentajaa Suomen naisten alppihiihtomaajoukkueelle

 

Ski Sport Finland hakee uutta päävalmentajaa Suomen naisten alppihiihtomaajoukkueelle


Alppihiihdon maailmancupkausi päätettiin Itävallan Schladmingissa reilu viikko sitten, 14.-18.3. Suomen alppihiihtomaajoukkue sijoittui kauden päätösrankingissa 12. sijalle 860 pisteellä. Kauden ainoaksi palkintokorokesijoituksiksi jäivät Tanja Poutiaisen kaksi kakkossijaa, Courchevelin ja Kranjska Goran pujotteluissa.

Miesten alppihiihtomaajoukkueen Marcus Sandell ja Andreas Romar nostivat kauden aikana tulostasoaan. Kumpikin urheilija laski uransa parhaat sijoitukset maailmancupissa, Sandell laski viidenneksi Beaver Creekin suurpujottelussa ja Andreas Romar saavutti kaksi seitsemättä sijaa Val Gardenan ja Kvitfjellin supersuurpujotteluissa.

Miesten osuus koko joukkueen yhteispisteistä kasvoi kauden 2010-2011 146 pisteestä, kaudella 2011-2012 383 pisteeseen. Naisten alppihiihtomaajoukkue saavutti kaudella 2010-2012 774 maailmancup-pistettä, josta vajottiin kuluneella kaudella 477 pisteeseen.

Nuorten alppihiihtomaajoukkueen urheilijoista Santeri Paloniemen nuorten maailmanmestaruus pujottelussa kirjautti suomalaisten miesten alppihiihtohistoriaa. Nuorten MM-kullan lisäksi Paloniemi laski kolmanneksi Eurooppa-cupin pujottelussa Bulgarian Pamporovossa.

Naisten alppihiihtomaajoukkueen päävalmentajana on toiminut kaudesta 2010-2011 lähtien Christian Thoma. Italialaisen aikana naisten joukkueen tulostaso on tippunut ja kilpailut eivät ole sujuneet toivotulla tavalla.

Ski Sport Finland hakee uutta virtaa naisten joukkueen valmennukseen käynnistämällä haun, jossa etsitään uutta päävalmentajaa naisten maajoukkueeseen. Uusi päävalmentaja tulee johdattamaan joukkueen ensi kauden MM-kisoihin Schladmingiin, sekä Sotšin olympialaisiin.

– Naisten alppihiihtomaajoukkueen tuloksellisuus ei ole ollut tavoitteiden mukaista ja yhden urheilijan joukkueessa helpoin tapa muutoksen hakemiseen on valmennusryhmän vaihtaminen. Kootaan tulevaan arvokisaputkeen sellainen ryhmä, jolla haetaan menestystä tulevista MM- ja olympiakisoista, sekä tuoda maailmancupmenestys samalle tasolle mitä se on ollut huippuvuosina, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen toteaa.

– Toistaiseksi valmennusryhmää kootaan pääasiassa Tanja Poutiaisen ympärille, toki tarkkailemme koko ajan myös muita naisurheilijoita, mutta tämän hetkisen tulostason mukaan maailmancup-joukkueen toiminta keskittyy yhteen urheilijaan.

Ski Sport Finland on aloittanut uuden päävalmentajan haun ja hakuprosessi on käynnissä aktiivisesti. Alppihiihdon valmentajamarkkinat ovat kuitenkin osoittautuneet hiljaisiksi puolessa välin olevan olympiadin vuoksi.

– Tällä hetkellä valmentajilla tuntuu olevan pitkiä sopimuksia, joka tarkoittaa että valmentajamarkkinoilla on vähän liikettä. Uuden valmentajan kansallisuus ei ole meille ykkösasia, mutta tämän hetkisen tilanteen mukaan uutta valmentajaa etsitään pääasiassa ulkomailta. Pitkällä tähtäimellä toiveissa on, että myös Suomesta alkaisi löytymään potentiaalisia päävalmentaja kanditaatteja, Leskinen toteaa.

Nykyisen päävalmentajan Christian Thoman työsopimus päättyi Schladmingin maailmancupfinaaleihin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot

Andreas Romar

Tiedot