Leijonille vierasvoitto jatkoajalla 2-3

Leijonien ensimmäinen MM-leiriviikko päättyi iloisissa tunnelmissa 2-3 jatkoaikavoittoon Sveitsistä. Ratkaisumaalin laukoi puolustaja Juuso Hietanen, kun kellossa oli jäljellä vain 10 sekuntia.

Suomi sai hyvän startin otteluun ja heti huomasi joukkueen peli-ilmeen parantuneen melkoisesti keskiviikon tappiollisesta kohtaamisesta. Hyvä alku puutui harmillisesti jäähyyn ja Sveitsi pääsi kuin varkain 1-0-johtoon.

Leijonat tuli toisessa erässä ansaitusti tasoihin. Tasoitusmaalin laukoi ylivoimalla illan maalipyssy Juuso Hietanen. Hämeenlinnan miehen tarkka rannari päätyi Sveitsin maalin yläpeltiin ja peli 1-1.

Kolmas erä alkoi suomalaisittain mollivoittoisesti. Vain 20 sekunnin pelin jälkeen isännät siirtyivät 2-1 -johtoon päivän toisella ylivoimamaalillaan. Nousujohteisesti koko ottelun esiintynyt Suomi tuli väkisin tasoihin Veli-Matti Savinaisen uran ensimmäisellä A-maajoukkuemaalilla ja edessä oli jatkoaika.

Leijonat pelasivat erittäin vahvan jatkoajan ja työnteko palkittiin vain 10 sekuntia ennen viiden minuutin täyttymistä. Maaliseppo Hietanen ampui ranteella siniviivan alta ja maskin takana ollut Sveitsin kassari ei mahtanut mitään, kun kiekko löysi tiensä maalin yläkertaan. Jatkoaikavoitto Suomelle luvuin 2-3.

- Pelattiin paljon parempi peli kuin keskiviikkona ja peli parani koko ajan ottelun myötä. Hyviä suorituksia monilta pelaajilta ja jatkoaikavoittoon on mukava päättää Sveitsin viikko, jutteli päävalmentaja Jalonen heti ottelun jälkeen.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Jere Myllyniemi, joka Leijonadebyytissään otti muutaman todella tärkeän kopin. Hyvä startti tamperelaisveskarin A-maajoukkueuralle.