Sanchez voitti viimeisen etapin ja koko kilpailun Baskimaalla

Kuuden etapin mittainen Baskimaan etappiajon ratkesi viimeisellä sateisella 18,9 kilometrin aika-ajoetapilla. Ennen viimeistä etappia espanjalaisilla Joaquim Rodriguezilla ja Samuel Sanchezilla oli vain yhdeksän sekunnin ero. Sanchez pystyi ajamaan kolme nousua, lukuisia mutkia ja kulmia ja kapeaa liukasta tietä sisältäneen etapin kaikkein nopeimmin. Hän ajoi matkan aikaan 28 minuuttia ja 48 sekuntia. Rodriguez jäi kuudenneksi ja hävisi Baskimaan Euskaltel ­joukkueen Sanchezille 21 sekuntia. Näin kokonaiskilpailun voitto kääntyi Sanchezin hyväksi 12 sekunnilla.

Kokonaiskilpailun kolmanneksi sijoittui hollantilainen Bauke Mollema. Hän sijoittui päätösetapilla toiseksi ja nousi yhdenneltätoista sijalta palkintokorokkeelle. Hyvän nousun teki myös aika-ajon maailmanmestari saksalainen Tony Martin. Hän oli ennen päätösetappia 17:s, oli päätösetapilla kolmas ja lopputuloksissa viides.

Jussi Veikkasella ei ollut mitään panosta viimeisenä päivänä. Hän vältti riskejä liukkaalla reitillä, hävisi voittajalle kolme minuuttia ja 48 sekuntia ja sijoitus oli sen mukaisesti 103:s. Hän oli lopputulosten 88:s. Veikkasen positiiviseen saldoon voi lukea kahden ensimmäisen etapin hyvät ajot sekä pitkä irtiotto kolmannella etapilla. Sen jälkeen meno oli tuskaisempaa. Kilpailu palveli kuitenkin hyvin valmistautumisena Italian ympäriajoon.