Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toni Gardemeister mittaa vauhtiaan Venäjän Rally-Raid mestaruussarjan toisessa osakilpailussa

 

Toni Gardemeister mittaa vauhtiaan Venäjän Rally-Raid mestaruussarjan toisessa osakilpailussa


Vuodesta 1993 lähtien ralliautoilua aina usean MM-sarjan tiimin tehdaskuljettajana ajanut valkealainen Toni Gardemeister, 37, hyppää Latvialaisen RE-Autoclubin Mitsubishi Pajero Baja -kilpurin rattiin ja kilpailee huhtikuun 19-22 päivinä Venäjän Asktrakhanissa ajettavassa "Gold of Kagan" Baja-rallissa.

Muutama viikko sitten saman tiimin kilpailukalustolla Italian Baja aavikkorallissa hienosti viidenneksi ajanut Gardemeister starttaa motivoituneena yli 960 erikoiskoekilometrin mittaiseen kilpailuun.

- Vaikka aavikkorallit ovat minulle kokonaan uusi tuttavuus niin yllättävän nopeasti pääsin muutama viikko sitten Italian Baja -kilpailussa juonesta kiinni. Olin parhaimmillani kolmantena mutta teknisen vian takia putosin lopulta viidenneksi, moottoriurheilun monilahjakkuus kertoo.

- On hienoa, että latvialainen tiimi luottaa ajotaitoihini ja nyt haemme hyvää tulosta Venäjän mestaruussarjan toisesta osakilpailusta. Tosin en vielä tiedä mitä odottaa tältä huiman pitkältä kilpailulta, mutta menestystä janoavana moottoriurheilijana tavoitteeni eivät voi olla muuta kuin palkintokorokkeella, Gardemeister jatkaa.

Kaspian Meren pohjoispuolella ajettava "Golf of Kagan" kilpailun reitti on yhteispituudeltaan 1100km. Kilpailun on ennakkotutustumaton eli kilpailijat suunnistavat järjestäjän antaman tiekirjan avulla. Venäjän vaativimmaksi kilpailuksi mainostettu aavikkorallia on monesti verrattu legendaariseen Paris-Dakar kilpailuun ja suomalaiselle rallikuskille luvassa onkin todellinen seikkailu.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle