Heikko päätöserä Pikkuleijonien turma MM-avauksessa

Suomi avasi alle 18-vuotiaiden jääkiekkoilun MM-kilpailut selkeällä 0-4 -tappiolla USA:ta vastaan torstai-iltana Brnossa Tshekissä.

Suomi ja USA tahkosivat kaksi erää suhteellisen tasaisesti, vaikka amerikkalaisilla oli laadukkaampia maalipaikkoja. Suomen maalilla pelannut Joonas Korpisalo torjui avauserässä läpiajon ja lisäksi muutamia pahoja paikkoja, joita USA loi ylivoimalla.

Pikkuleijonat eivät päässeet kunnolla maalipaikoille. Toisen erän puolivälin jälkeen oli Suomen paras jakso, mutta sen paremmin Janne Juutinen kuin Henri Ikonenkaan eivät onnistuneet yllättämään USA-vahti Collin Olsonia. Suomen hyvä ote herpaantui pian Aleksander Barkovin jäähyyn.

Kolmannen erän alussa Suomi sai kylmää kyytiä. Ajassa 40.54 USA:n Nicolas Kerdiles sai ylivoimalla kiekon Suomen maalin eteen, ja hän sai vapaasti runtata paluukiekosta ottelun avausmaalin.

Vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin Matt Lane nousi kulmasta vapaasti maalille, harhautti Korpisalon jäihin, ja nosti kiekon helposti Suomen maaliin. Tästä ei ehtinyt kulua puoltatoista minuuttiakaan, kun Quentin Shoren rannelaukaus painui jälleen ohi Korpisalon. USA tarvitsi kolmeen maaliin vain kolme ja puoli minuuttia.

Hieman ennen erän puoliväliä USA:n Connor Carrick seurasi ylivoimalla Korpisalon torjuman irtokiekon ja viimeisteli loppulukemiksi 0-4.

Suomi sai vielä erän lopulla muutaman hyvän tilanteen, mutta tehot olivat kateissa.

Suomi jatkaa turnausta lauantaina, jolloin vastaan asettuu tänään iltapäiväpelissä Tanskan voittanut Kanada.