Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisnostajien olympiahaaveet kaatuivat Vestmanin selkään

 

Naisnostajien olympiahaaveet kaatuivat Vestmanin selkään


Perjantaina nousseet suomalaisten painonnostajanaisten mahdollisuudet olympiapaikkaan nousivat, kun Unkarin paras nostaja jäi tuloksetta. Kauaa ei toivo kuitenkaan elänyt, sillä lauantaiaamulla käyty naisdten 75 kilon sarjan B-ryhmä oli mdille suuri pettymys. Ensin lavalla esiintynyt MeriIlmarinen sai alkupainonsa 80 kiloa vasta viimeisellä yrityksellään pysymään suorilla käsillä, mutta varsinaisen pettymyksen tuotti Katariina Vestmanin tempaus. Vestmanille oli ilmoiutettu ns entry-yhteistgulokseksi  210 kiloa, mikä tarkoittaa sitä, että alkupainot saavat olla maksimissaan 15 kiloa alle tuon tuloksen eli tässä tapauksessa tempaus 85 ja työntö 110. Ennakkotulos oli sikäli erittäin korkea, että SM-.kilpailuissa kuukausi sitten Vestmanin tulos oli vain 193 kikoa.

Kolmesti 85 kilon yritykset sitten epäonnistuivat. Ensimmäinen veto jäi aivan vajaaksi, toinen nousi kyllä ylös, mutta tuoimarit hylkäsivöät sen armotta. Suomen valmentajat ja Katariina itse protestoivat kovasti, mutta totuuden nimissä on sanottava, että vieläkin puhtaampia nostoja on hylätty. Kolmas veto meni sitten vauhdilla yli pään ja näin peli oli pelattu. Vestmanilta odotettiin sijoittumista sijoille 7-9 sarjassaan ja se olisi tiennyt olympiakarsintapisteitä niin, että vasta raskaan sarjan A-ryhmä sunnuntaina olisi ratkaissut Suomen olympiapaikan. Vestman valitti kovasti joka noston jälkeen selkäänsä, joka vaiva oli jo harjoittelussakin vaivannut ennen kisoja. Tämä seikka huomioon ottaen 210 kilon ilmoittaminen entry-kiloiksi oli paha taktinen virhe.

Lohjan Meri Ilmarinen, 21, onnistui kahdessa työnnössään ja ensikertalaisena puolusti paikkaansa mallikkaasti. Ilmarisen lopullinen sijoitus 181 kilon yhteistuloksella selviää vasta myöhemmin illalla, mutta lienee tasoa 10-11. Se tarkoittaa toiseksi parasta Suomen 14 hengen joukkueesta, kärjessähän on Anna Everi 6. sijallaan.

Sunnuntaina on tulessa vielä Suomen superraskaan sarjan kaksikko Teemu Roininen ja Eero Oja. Sarjan taso on kuitenkin niin kova, että miesten sijoitustavoite on 20 sijan seutuvilla.

Pieni mahdollisuus naisten olympiapaikkaan on ainakin teoriassa olemassa. Naisten kilpailun jälkeen tuli Lontoon painonnostokilpailun pääorganisaattori kilpailujen tuomariston suomalaisjäsenen luo ja kehotti Suomea anomaan "villiä korttia" Kansainväliseltä Painonnostoliitolta. Mahdollisuudet tähän lienevät kuitenkin minimaaliset, sillä Pekingin kisoihin Suomi sai "villin kortin" ja, kun niitä on käytössä vain muutamia, kahteen perättäiseen korttiin ei helposti päästä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle