Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen pojat jatkoon EM-karsinnoissa

 

Suomen pojat jatkoon EM-karsinnoissa


Suomi hävisi vain yhden viidestä ottelustaan lentopallon alle 20-vuotiaiden poikien EM-karsinnoissa Barissa Montenegrossa ja varmisti paikan jatkokarsintoihin. Sunnuntain viimeisessä pelissään Suomi kaatoi Ruotsin helposti 3-0 (25-15, 25-17, 25-16).

Kreikka oli ainoa joukkue, joka voitti Suomen ja menee todennäköisesti suoraan EM-kisoihin, jotka pelataan 25.8.-2.9. Randersissa, Tanskassa ja Gdyniassa, Puolassa. Jos Kreikka kuitenkin yllättäen häviää sunnuntain myöhäisottelussa Valko-Venäjälle, niin Suomi voi vielä nousta Kreikan ohi. Italia on joka tapauksessa toinen jatkokarsintoihin pääsijä. Jatkokarsintaturnaukset järjestetään 12.-15. heinäkuuta.

- Jatkokarsintalohkossa vastaan tulevat todennäköisesti Ranska, Ukraina ja Itävalta, kun tilannetta katsottiin ennen sunnuntain viimeisiä pelejä. Neljästä jatkokarsintalohkosta voittajat ja paras kakkonen pääsevät EM-kisoihin, Suomen päävalmentaja Pekka Lahtinen kertoi.

- Ottelu Ruotsia vastaan oli oikeastaan aika heikkotasoinen ja molempia joukkueita väsymys jo painoi hiukan. Me panostimme erien alkuun ja Niklas Seppäsen pahoilla syötöillä otimme pelin haltuun heti isännän otteella. Vain kolmannessa erässä Ruotsi oli hetken aikaa johdossa. Tämä oli kuitenkin hyvä päätös turnaukselle.

- Ylivoimaisesti paras pelaaja oli tänään hakkuri Karl Külaots, joka pelasi tässä turnauksessa viisi ensimmäistä maaotteluaan. Olen hänen panokseensa erittäin tyytyväinen, Lahtinen kehui.

- Passari Mauri Kurppa pyöritti peliä myös ihan riittävän hyvin ja libero Lauri Kerminen oli kolmas erityinen onnistuja. Hänen vastaanottonsa oli liki 90-prosenttista ja hän otti muutamia huikeita puolustuspalloja.

Külaots teki ottelussa 14 pistettä (+13), Seppänen 10 (+7) ja keskipelaaja Tommi Siirilä 12 (+8), joista viisi torjunnoilla ja kaksi ässäsyötöillä. Muut aloituspelaajat olivat tuttuun tapaan yleispelaaja Elviss Krastins ja keskipelaaja Markus Kaurto.

Maajoukkue valmistautuu heinäkuun jatkokarsintoihin ensin Kuortaneen valmennuskeskuksessa toukokuussa. Sen jälkeen on jo sovittu Italian ja Puolan kanssa yhteisistä leireistä ja peleistä ennen jatkokarsintaturnausta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle