Niklas Ajolla vaikea viikonloppu Jerezissä

Niklas Ajon hyvä nousu päättyi harmittavaan kaatumiseen Moto3-luokan kauden toisessa MM-osakilpailussa Jerezin radalla Espanjassa.
KTM:n tehdaspyörällä ruudusta 27 liikkeelle lähtenyt Ajo ehti nousta nopeasti jo sijalle 19, kun matkanteko tyssäsi tylysti kolmannella kierroksella.
- Perä luisti radan märästä läikästä alta. Yritin pelastaa tilanteen ja jäin roikkumaan tangosta, kunnes pyörä tökkäsi hiekoilla ja kaaduin siihen. Yritin päästä vielä jatkamaan matkaa, mutta en onnistunut siinä, kertoi Ajo harmissaan.
23 kierroksen vaiherikas kilpailu julistettiin kuivan kelin kisaksi, joskin radalla oli yhä paljon märkiä läikkiä sateiden jäljiltä. Kilvanajo slicks-renkailla merkitsi melkoista taiteilua haastavissa olosuhteissa. Kisassa kävi kova kato, sillä 34 kuljettajasta vain puolet pääsi maaliin asti.
- Keli oli ainakin minun mielestäni karmea. Ajoin alun noususta huolimatta tosi varovasti ja ainoana tarkoituksena oli päästä maaliin. Ei tosiaankaan kovinkaan helppo viikonloppu, huokaisi Ajo.
Kilpailun ylivoimaiseen voittoon uransa toisessa MM-osakilpailussa viiletti italialainen Romano Fenati. Hän kukisti kakkoseksi sijoittuneen espanjalaisen Luis Salomin peräti 36 sekunnilla.
Tulokaskuljettaja Fenati johtaa MM-sarjaa Jerezin voiton ja Qatarin toisen sijan tuomilla pisteillä. Ajo on pisteissä sijalla 19.