Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskeliselle kolmas ja viides sija Espanjan ratasarjan avauksista

 

Mikko Eskeliselle kolmas ja viides sija Espanjan ratasarjan avauksista


Kostea keli muutti kilvanajon lottoarvonnaksi

Yhden pitkän autourheilu-uransa haastavimmista kilpailuista ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, hyräili niin tyytyväisyyttään kuin koki karvaan pettymyksen nyt viikonloppuna ajetussa Espanjan ratasarjan kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa.

Eilen Portugalin Portimaon radalla ajetuissa ensimmäisessä kilpailussa Eskelinen ja tallitoveri Cesar Campanico juhli kolmatta sijaa, mutta tänään rata-autoilun kaksinkertaisen Suomenmestarin kohtalona oli jäädä viidennelle sijalle. Team Nova Driverin Audi R8 LMS Ultra autolla kilpaillut sarjan ainoa suomalaiskuski kärsi haastavista olosuhteista sekä lottoarvonnaksi menneestä kilpailustrategiasta.

Poikkeuksellisen viileässä (+13c) ja epävakaisessa säässä ajetussa kilpailussa Eskelisen portugalilainen tiimi pohti kilpailulähdön viimeiseen hetkelle saakka rengasvalintaa ja starttasi 15 minuuttia ennen kilpailun alkua sadekuuron ravistamalle radalle kuivan kelin renkailla. Kuitenkin uusi 30 sekunnin sadekuuro toi lisää liukkautta 4,5 kilometrin mittaisen radalle ja tiimi kutsui Eskelisen jo muutaman kierroksen jälkeen renkaan vaihtoon, jossa hektinen tilanne aiheutti noin 20 sekunnin sählingin.

Jyväskyläläinen taisteli sen minkä pystyi ja toi kilpailun puolivälissä auton tallitoverilleen Cesar Campanicolle, joka ajovuorollaan tuli jo seuraavalla kierroksella jälleen kuivan kelin renkaiden vaihtoon. Ylimääräiset renkaiden vaihdot sekä ongelmat niiden vaihtamisessa jättivät eilen pronssille ajaneet kuljettajat nyt palkintokorokkeen ulottumattomiin.

Eskelinen oli omaan suoritukseensa silmin nähden syvästi pettynyt.

- Eilisen pronssisijan jälkeen korkein odotuksin startattiin tähän kilpailuun, mutta täysin metsään menneen kilpailun myötä tällä kertaa käteen jäi vain jäännöspisteitä. Seitsemäs sija sarjapisteissä ei todellakaan ole sitä mitä tältä viikonlopulta lähdimme tavoittelemaan, piiskasi Eskelinen itseään.

- Puolikostea keli oli minulle myrkkyä enkä yltänyt tasolleni. Lisäksi kun todella haastava ja vaikea keli teki kilpailustrategiasta lottoarvontaa niin tänään meille jäi käteen vain tyhjiä arpoja. Onneksi eilinen kolmas sija lämmittää edes vähän tässä poikkeuksellisen kylmässä säässä, Eskelinen jatkaa.

Espanjan ratasarjan seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon päästä Madridin lähellä sijaitsevalla Jaraman radalla.

Lopputulokset Spanish GT Portimao 29.4.2012:
1. Jose C. Teixeira & Patrick Pereira da Cunha, Lamborghini Gallardo LP600+
2. Manuel Gaio & Carlos Vieira, Team Nova Driver Audi R8 LMS Ultra
3. Antonio Nogueira, Porsche 997 GT3 R
4. Antonio Colmbra & Luis Silva, McLaren MP4-12C GT3
5. Mikko Eskelinen & Cesar Campanico, Team Nova Driver Audi R8 LMS Ultra
6. Jorge A. Silva de Quelroz & Pepe, Lamborghini Gallardp LP600+

Spanish GT sarjatilanne 2/8 osakilpailua:
1. Jose C. Teixeira & Patrick Pereira da Cunha, Lamborghini Gallardo LP600+, 44 pistettä
2. Manuel Gaio & Carlos Vieira, Team Nova Driver Audi R8 LMS Ultra, 32 pistettä
3. Miguel A. De Castro & Miguel Amaral, Porsche 997 GT3 RSR, 22 pistettä
---
7. Mikko Eskelinen & Cesar Campanico, Team Nova Driver Audi R8 LMS Ultra, 11 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle