Suomen U19-tytöt voittivat MM-alkulohkonsa, välierä perjantaina

Suomen U19-tyttöjen salibandymaajoukkue voitti puhtaalla pelillä oman lohkonsa ikäluokan MM-turnauksessa Slovakian Nitrassa. Alkusarjan päätösottelussaan Suomi löi nihkeällä esityksellä Puolan 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Perjantaina klo 21 Suomen aikaa alkavassa välierässä Suomea vastaan tulee toisen lohkon kakkonen, joka todennäköisesti on hallitseva maailmanmestari Ruotsi.

Suomen yrittäessä rakentaa peliä Puola heitteli kaaripalloja Suomen maalille ja saikin palkinnon kun Sandra Barkowska löi irtopallon ohi Arla Salon jo neljännellä minuutilla. Suomi tasoitti heti seuraavassa vaihdossa Juulia Lintulan vedon vapaalyönnistä painuessa pelaajien välistä ohi maalivahdin, mutta sitten maalinteko tyssäsi. Suomen pelaajien liike oli liian vähäistä ja syötöt liian epätarkkoja murtamaan sitkeästi painineiden puolalaisten puolustusta.
Puolalla oli toisessa erässä tilaisuudet mennä johtoon kun se sai yrittää kerran rangaistuslaukauksesta ja kahdesti läpiajosta. Suomen maalivahti Arla Salo kuitenkin torjui sekä rankkarin että ensimmäisen läpiajon, ja toisessa vastustaja lipsautti onnistuneen harhautuksen jälkeen pallon ohi maalin.
Kolmannessa erässä Suomi taas paransi peliään, ja ratkaisumaali nähtiin kymmenen minuuttia ennen loppua kun Senni Hietanen nosti päädystä kaivamansa pallon pienestä kulmasta Puolan maalin kattoon.

- Tavoitteena oli voitto mahdollisimman pienellä energiankulutuksella ja se saatiin, Suomen päävalmentaja Harry Virtanen kertoi mutta myönsi, että oma peli ei ollut tänään loistokasta.
- Oma pallollinen peli parani pelin aikana mutta ei kyllä oltu ihan henkisesti valmiita taistelemaan kun Puola oli hävinnyt rumasti Tshekille ja se taisi vääristää käsityksiä. Oma peli ei oikein lähtenyt liikkeelle eikä kyllä hirveästi lietsottukaan vaan pyrittiin vain pelaamaan loppuun asti varman päälle.

Suomi - Puola 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
1. erä: 3.11 Sandra Barkowska (Paulina Szamruchiewicz) 0-1, 3.32 Juulia Lintula (Juliette Kemppi) 1-1.
2. erä: Maaliton.
3. erä: 50.19 Senni Hietanen (Nea Vähäkoski) 2-1.