Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Espanja löi Suomen Guadalajarassa harjoitustunnelmissa

 

Espanja löi Suomen Guadalajarassa harjoitustunnelmissa


Suomen miesten lentopallomaajoukkueen valmistutuminen ensi viikon Bulgarian olympiakarsintoihin jatkui torstaina maaottelulla Espanjaa vastaan Guadalajarassa Madridin lähellä. Espanja voitti ensimmäisen kolmesta maaottelusta selkein numeroin 3-0 (25-22, 25-13, 25-17). Perään pelatun ylimääräisen erän Suomi pelasi jo hienosti ja voitti sen 16-25.

Suomella oli ottelussa mukana 13 pelaajaa, kun Antti Siltala liittyy mukaan ryhmään vasta perjantai-iltana. Siltaloilla oli keskiviikkona iloinen perhetapahtuma, kun perheeseen syntyi kaksoset.

Päävalmentaja Daniel Castellani ei ajatellut tulosta lainkaan, tavoite pelissä oli jossain aivan muualla.

- Tärkeintä oli tuntea yhdessäoloa ja harjoitella. Tämä oli pelaamisen harjoittelua, ei voittamisesta tai tuloksesta. Yhteispeliä etsitään ja pelisysteemiä hiotaan. Vähän oli vaisua, treeneissä on ollut paljon parempaa.

Suomen aloituksessa passarina pelasi Mikko Esko, hakkurina Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu, yleispelaajina Tuomas Sammelvuo ja Matti Hietanen, keskitorjujina Konstantin Shumov ja Matti Oivanen sekä liberona Pasi Hyvärinen.

Espanja hallitsi kahta ensimmäistä erää ja vei ne 25-22 ja peräti 25-13. Suomen peli ei kulkenut oikein millään osa-alueella ja kotijoukkue hyökkäsi vahvasti.

Kolmanteen erään päävalmentaja Daniel Castellani vaihtoi lähes koko miehistön, vain Matti Oivanen ja libero Hyvärinen jatkoivat. Eemi Tervaportti sai komennot passariksi, Jukka Lehtonen keskelle ja Olli Kunnari sekä Jari Tuominen yleispelaajiksi.

Erä sujui alavireisesti lahden ensimmäisen tapaan.

Neljännessä jatkoi Suomelta sama miehistö, joka pelasikin erän hyvin voittaen sen 16-25.

Espanja vei torjunnat kolmen erän pelissä 15-5 ja ässäsyötöt 5-1. Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli 48 ja Suomen 39. Vastaanottoprosentit olivat 59 ja 49.

Espanja pelaa Suomen tavoin ensi tiistaina Bulgarian Sofiassa alkavissa Euroopan olympiakarsinnoissa, joissa jaossa on yksi paikka Lontoon olympiaturnaukseen. Espanja pelaa Suomen kanssa eri alkulohkossa.

Edellisen kerran Suomi kohtasi Espanjan maailmanliigassa 2008 neljään kertaan Valladolidissa ja Tampereella. Kaikki pelit päättyivät kotijoukkueiden voittoon.

Joukkueet kohtaavat vielä perjantaina ja lauantaina samassa paikassa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle