Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallon EM-kisoja haetaan Helsinkiin

 

Lentopallon EM-kisoja haetaan Helsinkiin


Suomen Lentopalloliitto hakee miesten vuoden 2015 EM-kisoja yhteistyössä Viron liiton kanssa. Suomessa kisat pelattaisiin Helsingissä Hartwall Areenalla.

- Mehän haimme jo 2013 kisoja yhdessä Viron kanssa, mutta silloin hävittiin Puolalle ja Tanskalle. Ihan selvää oli heti kättelyssä, että uudestaan yritetään. Tärkein muutos hakemuksessa on juuri se, että kisat järjestettäisiin Helsingissä, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen kertoo. Edellisessä hakemuksessa pelipaikka oli Tampere.

Päätös kisaisännyydestä tehdään Euroopan lentopalloliiton CEV:n hallituksessa ensi syyskuussa. Vielä tällä hetkellä ei tiedetä keitä muita hakijoita EM-kisoilla on.

- Hakemukset on toimitettu Euroopan liittoon ja ne avataan tällä viikolla. Ainoat epävarmat huhut ovat kertoneet, että Belgia olisi mukana kisoja hakemassa.

- Uskon että meidän pitkäjänteinen työmme ja hyvät olosuhteet vaikuttavat meille positiivisesti. CEV:n hallitus tulee lisäksi pitämään kokousta Turkuun kesäkuussa Power Cupin yhteydessä ja silloin meillä on tärkeä paikkaa keskustella heidän kanssaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Helsingin kaupunki ovat myös vahvasti tukemassa Lentopalloliiton EM-kisahakemusta.

- Lentopallo on tällä hetkellä yksi lippulaiva suomalaisessa urheilussa ja tietysti täytyy toivoa, että pojat menestyvät nyt tällä viikolla olympiakarsinnoissa. EM-kisojen saaminen Suomeen olisi erittäin tärkeää koko lajin kannalta ja myös piristysruiske kaikille niille tuhansille vapaaehtoisille, jotka tätä lentopallotyötä normaalisti tekevät, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön johtaja Harri Syväsalmi.

- Olemme kumppanina mukana projektissa Lentopalloliiton ja Helsingin kaupungin kanssa. Heidän kanssaan haetaan jatkossa sopivat yhteistyömuodot. Toivon että tällä kumppanuudella on vaikutusta Euroopan lentopalloliiton hallitukseen.

Helsingin kaupunki lähti hankkeeseen mielellään ja innokkaasti.

- Kaikki arvokisat, joita tänne Helsinkiin haetaan, koetaan arvokkaiksi, ja varsinkin nyt kun kyse on sisäpalloilusta. Tämä on kohtalainen satsaus kaupungille ja jatkossa katsotaan mitä muuta apuja Helsingin kaupunki pystyy antamaan, kertoo Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Anssi Rauramo.

- Lentopallon EM-kisat sopisivat äärimmäisen hyvin Helsingin kaupungin urheiluilmeeseen. Meillähän ei ole täällä yläsarjan lentopalloa, ja kisat toivottavasti aiheuttaisivat sen, että saataisiin lentopallo täällä nousuun.

Helsingissä ja Tallinnassa pelattaisiin kummassakin kaksi alkulohkoa, niiden jatkopelit ja puolivälierät. Helsingissä pelattaisiin välierät sekä loppu- ja pronssiottelut. Kisat ovat syyskuussa 2015.

Suomessa on aiemmin järjestetty miesten ja naisten EM-kisat 1977 ja miesten EM-kisat 1993 Turussa ja Oulussa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle