Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Olympialaisiin valmistautuva Iso-Britannia Suomen naisten vieraaksi

 

Olympialaisiin valmistautuva Iso-Britannia Suomen naisten vieraaksi


Lontoon olympialaisiin valmistautuva Ison-Britannian naisten lentopallomaajoukkue tulee kesäkuussa Suomeen ja maajoukkueet kohtaavat neljä kertaa.

Yksi maaotteluista pelataan Turun HK Areenalla, jonka katsomoissa on perjantaina 8.6. varmasti tuhansia nuorten jättiturnauksen Power Cupin osanottajia.

Iso-Britannia valmistautuu kotikisoihinsa todella huolellisesti ja hyvällä joukkueella. Se pelasi jo toukokuun alkupäivinä kaksi maaottelua maailman rankingissa 17. sijalla olevaa Perua vastaan. Ensimmäisen britit upeasti voittivat 3-2, mutta hävisivät toisen 0-3.

Yhteistä leireilyä kaksi viikkoa

Iso-Britannia leireilee Suomessa kesäkuussa lähes kaksi viikkoa Suomen maajoukkueen kanssa, ensin Salossa ja sitten Orivedellä. Joukkueet kohtaavat neljä kertaa, joista yksi on todella mielenkiintoinen "yöpeli".

Suunnitelmissa on, että Suomi ja Iso-Britannia kohtaisivat Tampereella Hakametsän jäähallissa lauantaina 16.6. Ensin hallissa pelataan miesten Maailmanliigan ottelut Kanada-Puola ja Suomi-Brasilia. Sen jälkeen naiset astuvat areenalle noin klo 21 alkaen.

Kahden muun maaottelun pelipaikat ja ajankohdat ovat vielä auki.

- Pelaamme leirien aikana muutenkin mahdollisimman paljon, naisten päävalmentaja Tore Aleksandersen kertoi.

Suomen lentopallonaiset kokoontuivat tiistaina ensimmäiselle maajoukkueleirille Kuortaneen urheiluopistolle.

- Kesäkuun aikana keskitymme erityisesti torjuntapeliin. Täällä Kuortaneella pääpaino on aluksi paitsi syötössä ja vastaanotossa. Myös hyökkäyksessä ja maajoukkueen pelitavan sisäistämisessä, Aleksandersen selvitti.

Pieksämäki Volleyn pelaaja brittimaajoukkueessa

Ison-Britannian maajoukkueryhmässä on yksi suomalaisille tuttu pelaaja kotimaisesta Mestaruusliigasta. Stacey O'Connor pelasi juuri päättyneellä liigakaudella Pieksämäki Volleyn keskitorjujana.

- Iso-Britannialla on 3-4 kovaa pelaajaa, ja he tekevät erittäin tosissaan töitä pärjätäkseen kotoisessa olympiaturnauksessaan, norjalaisvalmentaja Aleksandersen totesi.

- Olisimme halunneet vastaamme vielä kovempia maita, mutta käynnissä olevat Euroopan liiga ja Maailman Grand Prix vievät tuolloin parhaat pelaajat ja maiden kakkosjoukkueiltakin valmentajat.

Iso-Britannian pelaajilla on rutkasti kansainvälistä kokemusta hyvistä sarjoista, joten Suomi saa peleissä varmasti kovan vastuksen. Kaikki pelaajat yhtä passaria lukuun ottamatta pelasivat eri puolilla Eurooppaa tai Yhdysvalloissa. Sveitsissä pelasi neljä, Saksassa kolme, Espanjassa, Ranskassa ja Hollannissa kaksi sekä Puolassa, Belgiassa ja USA:ssa yksi.

Edellisten EM-kisojen rankingissa Suomi on sijalla 19 ja Iso-Britannia sijalla 26. Brittien takana ovat muun muassa kaikki muut pohjoismaat sekä Itävalta ja Portugali. Ensi syksyn EM-karsinnoissa Iso-Britannia pelaa samassa lohkossa Kroatian, Portugalin ja Romanian kanssa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle