Suomen miehet jäivät hopealle opiskelijoiden MM-kisoissa

Suomi hävisi opiskelijoiden MM-turnauksen loppuottelussa kisaisäntä Tshekille tylyin lukemin 8-4 (3-0, 4-2. 1-2) Prahan Sparta Arenalla. Tshekki karkasi voittoon vahvalla kahdella ensimmäisellä erällä, jotka saattoivat sen tavoittamattomaan johtoon.

Kisaisäntä Tshekki tuli ensimmäiseen erään vahvasti ja kotiyleisön kannustamana iski nopeasti 2-0 johdon. Ensin ajassa 2.53 Martin Zozulk teki läpiajosta 1-0 ja ajassa 5.38 Petr Kolos 3 vs. 2 ylivoimahyökkäyksestä 2-0. Suomi ei saanut pelin alussa hyökkäyksiään kulkemaan ja tilanteet olivat vähissä. Erän jälkimmäiselle puoliskolle Suomi paransi hyökkäyspeliään ja saikin painetta David Rytychin maalille. Kuitenkin, kesken suomalaispainostuksen, Tshekki iski vastahyökkäyksestä taululle erätaukolukemat 3-0.

Toisessa erässä Tshekki karkasi. Erän ensimmäiseen vaihtoon Kolos iski kylmästi Tshekin 4-0 johton. Perttu Pajukoski kavensi 4-1:een, mutta heti seuraavassa vaihdossa Tshekki kuittasi 5-1:een. Tämän jälkeen Jarno Ihme vaihtui Suomen maalilla Eero Kososeen, mutta Tshekki jatkoi rynnistystään. Erän puolivälissä Martin Tokos vei kahdella maalillaan isännät jo 7-1 johtoon. Erän loppuun Suomi sai ylivoiman ja otti Kososen pois maaliltaan. Tämä tuotti tulosta ja Ville Kuusela kavensi taukonumeroiksi 7-2 Sami Kosken oivaltavasta syötöstä.

Kolmannen erän alkuun Suomi pääsi pyörittämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Suomen taistelu oli kovaa, mutta ero vastustajaan oli lohduton. Rytych pelasi hienon ottelun ja tshekkipuolustus piti huolen lopusta. Myös Suomi auttoi vastustajaa laukomalla jatkuvasti ohi tai yli maalin. Tshekki iski vielä ylivoimalla 8-2:een, ennen Oliver Wardin ja Tommi Aholan kavennuksia 8-4:ään. Maalit jäivät kuitenkin laihaksi lohduksi ja Tshekki juhli ansaittua turnausvoittoa äänekkään kotiylöisän edessä.

- Paras joukkue voitti. Tshekki voitti kaikki ottelunsa ja meidän kahdesti. Emme saaneet omaa peliä tänään aivan toimimaan, mutta Tshekin paremmuudesta ei ollut silti mitään epäselvyyttä, päävalmentaja Arto Riihimäki myönsi ja antoi erityiskehut koko turnauksesta Riku Kekkoselle, Risto Töllikölle, Eemeli Salinille sekä Teppo Mäkelälle.

Pronssille ylsi Suomen eilen välierässä voittama Ruotsi ja neljänneksi tuli Sveitsi. Suomen Sami Koski valittin turnauksen tähdistöön.