Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tarton ammattilaiskilpailun voitto kotiseudulle

 

Tarton ammattilaiskilpailun voitto kotiseudulle


Viron kansainvälinen pyöräilyviikon monituhantinen yleisö koki huippuhetken, kun lauantaina ajetun 187 kilometrin Tartu GP -kilpailun voiton otti virolainen Rene Mandri. Mandri on syntynyt ja asuu edelleen Tartun naapurissa Jõgevassa. Mandrin brittijoukkue Endura Racing hallitsi kilpailua aivan sen ensimmäisestä kilometristä alkaen.

Kun Tartu GP:lle tyypillisellä tavalla aloitus oli Enduran toimesta erittäin kovavauhtinen, niin sateen liukastamilla kaduilla syntyi maaliin asti mennyt irtiotto. Irtiotossa oli mukana viisi Enduran ajajaa. Ylivoimansa turvin se pystyi hallitsemaan kilpailua loppuratkaisuun asti. Tiukimmin Mandria kiusasi itävaltalaisen Tirol ­joukkueen slovenialaisajaja Blaz Furdi.

Kilpailun startissa oli mukana 105 ajajaa. Mutta varsin nopeasti joukko harveni ja loppujen lopuksi maaliin ajoi vain 35 pyöräilijää.

Suomen joukkueessa ennakkoon paras menestymismahdollisuus oli Paavo Paajasella. Monista Tartu GP ­ajoistaan viisastuneena hän oli heti alusta alkaen kärjen mukana ja jopa tekemässä lisävauhtia. Mutta kohtalo puuttui peliin jo noin 10 kilometrin ajon jälkeen. Hän kärsi rengasrikon ja kun satapäinen pyöräilijäporukka oli siinä vaiheessa mennyt moneen osaan ja kun kaikki huoltoautot olivat viimeisen ryhmän takana, niin peli oli hänen kohdaltaan pelattu. Siinä meni myös Samuel Pökälän kilpailu, kun hän jäi auttamaan Paajasta.

Muut suomalaiset Joonas Henttalaa ja Matti Mannista lukuun ottamatta keskeyttivät. Manninen oli 26:s ja Henttala 34:s, mutta hekin olivat jääneet voittajasta 11 minuuttia ja 51 sekuntia.

Tulokset
SEB Tartu GP 187 km (15 x 12,5 km) (Europe Tour 1.1), Viro
1 Rene Mandri (Viro) Endura Racing 4.17.44
2 Blaz Furdi (Slovenia) Tirol + 0.02
3 Paul Voss (Saksa) Endura Racing + 0.14
4 Zakkari Dempster (Australia) Endura Racing + 1.01
5 Erki Pütsep (Viro) Alpha Baltic s.a.
6 Michael Olsson (Ruotsi) CykelCity s.a.
26 Matti Manninen (Suomi) Suomen maajoukkue + 11.51
34 Joonas Haapala (Suomi Suomen maajoukkue s.a.

Paavo Paajanen (Suomi) Suomen maajoukkue kesk.
Samuel Pökälä (Suomi) Suomen maajoukkue kesk.
Sami Tiainen (Suomi) Suomen maajoukkue kesk.
Mikko Paajanen (Suomi) Suomen maajoukkue kesk.

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle