Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HC West kohti menestystä nuorten huippujen siivittämänä

 

HC West kohti menestystä nuorten huippujen siivittämänä


HC West lähtee kauteen 2012-2013 entistä vahvempana. Miro Koljonen, Jani Tuominen ja Olle Stenius siirtyvät seuran riveihin tulevaksi kaudeksi. Lisäksi seuraan liittyy neljä Suomea 18-vuotiaiden EM-lopputurnaukseen vienyttä pelaajaa Grankulla IFK:sta. Fysiikkavalmennuksen erikoismies Jani Vaskola liittyy ryhmään seuran profiloituessa entistäkin vahvemmin kovan harjoittelun kautta nuorten urheilijoiden kouluttajana.

Voitettuaan Suomen mestaruuden toistamiseen, HC West nuorentaa joukkuettaan tulevalle kaudelle. Maajoukkuemiehet Miro Koljonen ja Jani Tuominen siirtyvät seuraan. Tuulennopea vasuri Koljonen siirtyy Siuntion IF:stä jossa hän toimi joukkueen kapteenina edellisellä kaudella. Kovaa ja tarkasti heittävä pelinrakentaja Tuominen taas tulee Riihimäen Cocksista.

“HC West oli lopulta helppo valinta. Tavoitteeni on kehittyä kansainvälisen tason pelaajaksi ja seura tarjoaa tähän parhaat puitteet Suomessa” toteaa Koljonen, joka nuoresta iästään huolimatta on jo miesten maajoukkueen vakiokalustoa.

Axel Carlander, Albert Georgs, Alexander von Numers ja Alexander Nystén liittyvät HC Westin riveihin yhteistyöseura Grankulla IFK:sta, jo viime kaudella HC Westiä edustaneen ikätoverinsa Fredrik Forssin rinnalle. Kaikki kuuluvat heinäkuussa 18-vuotiaiden EMlopputurnaukseen matkaavaan P-94 maajoukkueeseen.

Joukkueelle arvokasta kokemusta tuo Ruotsissa pitkään palloillut ja miesten maajoukkuettakin 50 kertaa edustanut Olle Stenius. Pitkällä urallaan Stenius on ollut mm. IFK Kristianstadin kantavia voimia vuosina 2004-2011, toimien muun muassa joukkueen kapteenina ja apuvalmentajana. Seura voitti menneellä kaudella hopeaa Ruotsin pääsarjassa.

"West on antanut minulle hyvän kuvan seurana jossa pelaajille annetaan erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ja menestyä. Urheilu on hauskimmillaan, kun tuntee että kehittyy. Uskon että Micke Källmanin alaisuudessa minulla olisi parhaimmat mahdollisuudet oppia uutta ja vahvistaa käsipallo-osaamistani. Lisäksi on motivoivaa pelata joukkueessa jossa on näinkin monta lupaavaa nuorta pelaajaa. Tunnen että omalla kokemuksellani voin olla mukana auttamassa näitä pelaajia toteuttamaan omia tavoitteitaan käsipalloilijoina" tuumii Stenius kesken muuttojärjestelyjä.

Uusitulla ja nälkäisellä joukkueella tulevaan kauteen

HC Westin tavan mukaan seura ei aseta sijoituksellisia tavoitteita. Seuran ensisijainen tavoite on jatkossakin kehittää Suomeen huippu-käsipalloilijoita. Joukkueella on kuitenkin kaikki menestyksen edellytykset myös tulevalla kaudella, niin urheilullisesti kuin kentän ulkopuolella. HC West ja maailman johtaviin urheiluvälineiden ja -asusteiden valmistajiin lukeutuva Puma ovat juuri sopineet jatkavansa yhteistyötä kaksivuotisella sopimuksella.

“Olen erittäin tyytyväinen ensi kauden joukkueeseen ja uskon että ryhmämme on nyt paljon eheämpi ja nälkäisempi. Vaskolan liittyminen valmentajaryhmäämme tuo järjestelmällisyyttä ja mitattavuutta fysiikkaharjoitteluun”, toteaa tyytyväinen päävalmentaja Mikael Källman.

“Pelaajien kehitys on ollut valtaisaa. Silfver ja Sundberg löivät itsensä läpi kansalliseen kärkeen jo menneellä kaudella ja tulevat nyt ottamaan entistäkin vastuullisempaa roolia joukkueessa. Koljonen ja Tuominen avaavat täysin uusia ulottuvuuksia hyökkäyspelissämme. Kokenut konkari Olle Stenius taas tuo kokoa, ja johtajuutta niin kentälle kun kentän ulkopuolellekin”, Källman jatkaa.

Entistäkin vahvempi profiloituminen nuorten huippujen kouluttajana

Jani Vaskola liittyy HC Westin entuudestaan vahvaan valmentajaryhmään fysiikkavalmennuksen erikoismiehenä. Päävalmentaja Mikael Källman ja apuvalmentaja Tapio Tierala jatkavat omissa rooleissaan.

Yhteistyö Grankulla IFK:n kanssa vahvistuu entisestään, kun Källman ottaa päävastuun myös miesten 1- divisioonan joukkueesta ja A- pojista, apunaan kokeneet Mikael Westerholm ja Patrik Ljunglin.

”Tässä organisaatiossa on runsaasti erittäin lupaavia nuoria pelaajia, jotka suorastaan vaativat seuralta ohjausta kehittyäkseen yksilöinä. Valmentajana asetelma on erittäin mielenkiintoinen, sillä pääsen näyttämään osaamistani lajin huippujen parissa organisaatiossa jossa pelaajat laitetaan aidosti etusijalle”, toteaa työnsä jo ensimmäisillä testeillä käynnistänyt Vaskola.

”Olen erittäin tyytyväinen yhteistyöhön HC Westin kanssa ja ilokseni saamme taas nostettua lupaavia kasvattejamme SM-liigajoukkueeseen. Odotukseni ovat myös korkealla tulevan kauden valmentajayhteistyön suhteen”, toteaa Grankulla IFK:n käsipallojaoston puheenjohtaja Dan Berglund.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle