Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naisilla nuori ryhmä Iso-Britanniaa vastaan

 

Suomen naisilla nuori ryhmä Iso-Britanniaa vastaan


Suomen lentopallonaiset kohtaavat tämän vuoden ensimmäisessä maaottelussaan Iso-Britannian perjantaina Turussa.

Suomen joukkue on kokenut jonkin verran uudistumista sitten viime ottelun, josta aikaakin on vierähtänyt yli puolitoista vuotta. Pelaavassa kokoonpanossa on nyt useita nimiä jotka saavat ensimmäisen maaottelun tililleen.

Yksi heistä saa olla pelipaikastaan jo varma, sillä liberoista on mukana vain uusi tulokas Tiiamari Sievänen, kun Hillaelina Hämäläisellä on pääsykoekiireitä.

Passarit ovat vaihtuneet molemmat viime peleistä eli 2010 EM-karsinnoista. Pelinjohtajan paikasta kilpailevat nyt nuori lupaus Kaisa Alanko, sekä Jenni Petäjäjärvi, jolla maajoukkuekokemusta on kuitenkin jo aiemmilta vuosilta.

Riikka Arminen on ilmoittanut lopettaneensa ja Noora Lainesalon kausi HPK:ssa katkesi loukkaantumiseen.

Keskipelaajissa uusia nimiä ovat nuorten puolelta tuleva Roosa Laakkonen, sekä toinen ensikertalainen Heidi Horelli. Eeva Puukka on jo aiemmin ollut lähellä maajoukkuepaikkaa, ja Laura Pihlajamäki on nuoresta iästään huolimatta ryhmän kokenein tällä hetkellä lentopallon kansainvälisillä areenoilla.

Toki ryhmässä on myös kansainvälisesti ajatellen kokenut yleispelaaja Elina Salomäki, jolle maaottelu on kuitenkin ensimmäinen. Hän pelasi ennen Suomeen paluutaan pitkän aikaa Amerikan yliopistosarjoissa, ja nousi kolmekymppisenä maajoukkueeseen muutaman Suomessa pelatun kauden jälkeen.

Lohtua melko vaikeaan loukkaantumistilanteeseen tuo Karoliina Kyllösen tervehtyminen pelikuntoon. Pauliina Vilponen oli mukana jo maajoukkueen edellisessä rupeamassa, ja joukkueeseen asti on yltänyt nyt myös hänen pikkusiskonsa Eveliina Vilponen.

Ainoana Suomen mestarijoukkueen LP Viestin pelaajista maajoukkueessa pelikuntoinen on tällä hetkellä Noora Kosonen.

Suomen ykköspelaaja Riikka Lehtonen keskittyy tällä hetkellä beach volleyn kilpailukauteen. Jo seurakauden aikana tulleita eriasteisia vammoja ovat kuntouttaneet leiriryhmässä Mona Kärkkäinen ja Merja Korhonen.

LP Viestin mestaruuspelaajista Kaisa Jokinen ja Sini Häkkinen ovat niinikään poissa loukkaantumisten vuoksi. Pitempiaikaisia vammoja hoidattavat edelleen myös Nette Tuominen ja Riikka Tiilikainen.

Suomi - Iso Britannia Turussa HK-Areenalla perjantaina 8.6. klo 18.30

Muut ottelut: su 10.6. Salo klo 17, to 14.6. Orivesi klo 18.30, la 16.6. Tampere klo 21.

Suomen kokoonpano perjantain ottelussa Turussa(suluissa maaottelumäärät):
Passarit:
Kaisa Alanko LP Kangasala (0)
Jenni Petäjäjärvi Oriveden Ponnistus (20)

Libero:
Tiiamari Sievänen HPK/Varala (0)

Keskipelaajat:
Heidi Horelli LiigaEura (0)
Roosa Laakkonen Varala (0)
Laura Pihlajamäki HPK (21)
Eeva Puukka Oriveden Ponnistus (0)

Yleispelaajat/hakkurit:
Noora Kosonen LP Viesti (0)
Elina Salomäki Pieksämäki Volley (0)
Eveliina Vilponen LiigaEura (0)
Pauliina Vilponen LiigaEura (8)
Karoliina Kyllönen Woman Volley (0)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle