Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lahti ja Porvoo viikonlopun huippupyöräilynäyttämönä

 

Lahti ja Porvoo viikonlopun huippupyöräilynäyttämönä


Tuleva viikonloppu on oiva tilaisuus nähdä tämän kesän maamme maantiepyöräilyn ykköstapahtumat, kun lauantaina ajetaan Lahdessa perinteinen Fellmanin ajo ja sunnuntaina Porvoossa toinen maamme klassikko Porvoon ajot. Molemmilla kilpailuilla on yli 80 ­vuotinen historia.

Lauantaina kello 15 starttaa yli 60 korttelinkiertäjää Lahdessa Fellmanin puiston ympäristön kaduille. Kilpailussa on mukana muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta maamme koko eliitti. Kilpailussa ovat mukana mm. kolme aikaisemmin Fellmanin voittanutta pyöräilijää ja kaksi Tour de France ­ajajaa. Toinen heistä, Kjell Carlström edustaa kotiseura TWD-Länkeniä. Toinen Ranskan ympäriajaja on virolainen Janek Tombak. Tombakin meriittilista on pitkä. Siinä on mm. kaksi Viron mestaruutta.

Janek Tombakin lisäksi Virosta tulee yhdeksän muuta kovan tason pyöräilijää. Kansainvälistä väriä tuo lisäksi kuuden ajajan hollantilaisjoukkue, jossa on mukana kaksi australialaisajajaa.

Kotijoukkue TWD-Länken lähtee viikonlopun kilpailuihin yhdeksän ajajan voimin. Vain Jussi Veikkanen puuttuu, sillä hän ei vielä tänä viikonloppuna aja kilpaa, vaan keskittyy Suomessa harjoitteluun ja loppukauteen valmistautumiseen raskaan Italian ympäriajon jälkeen. Veikkanen on kuitenkin paikalla kertomassa kuulumisiaan.

TWD-Länkenin joukkueessa ovat mukana myös viimevuotinen Fellmanin voittaja Mikko Paajanen ja pitkän irtiotoin viimevuonna ajanut Paavo Paajanen. Molemmat ajavat vain tämän viikonlopun Suomen kilpailut ja palaavat sen jälkeen Belgiaan, jossa kisaohjelma jatkuu jo seuraavan viikonloppuna tärkeillä kilpailuilla. Mukana on myös alkukauden Hollannissa ajanut Sami Tiainen, joka lähtee takaisin vasta Virossa ajettavan etappiajon jälkeen.

Sunnuntain Porvoon ajot on kerännyt yli 300 osanottajaa. Päälähdössä on noin 100 osanottajaa. Rungon muodostaa sama pyöräilijäjoukko, joka ajaa lauantaina Lahdessa. 160 kilometrin kilpailusta tulee hyvin mielenkiintoinen. Mm. Janek Tombak, joka on ollut Porvoossa edellisen kerran 1998, on asettanut tavoitteekseen Porvoon voiton. Porvoossa päälähtö starttaa kello 10.30, mutta jo sitä ennen nuoret ja veteraanit ajavat omat starttinsa. Porvoossa riittää katsottavaa koko päiväksi.

Lahdessa on Fellmanin ajojen yhteydessä myös muuta katsottavaa kuin kilpapyöräilyä. Ennen kilpailua lasten Lahden Fillarikoulu esittäytyy kiertämällä Fellmanin puistoa. Lisäksi on ohjelmassa on huimia BMX ­näytöksiä. Ensimmäinen näytös on kello 13.15. Paikalla voi tutustua myös Lahden kaupungin Green City ­hankkeeseen ja Liikenneturvan toimintaan.

Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle