Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kylmäpäinen Cortese kerää kehuja tallipäällikkö Ajolta

 

Kylmäpäinen Cortese kerää kehuja tallipäällikkö Ajolta


Moto3-luokan MM-sarjaa johtava suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese lähtee täydessä terässä Silverstonen radalla Englannissa ajettavaan kauden kuudenteen osakilpailuun.
Cortese loukkasi oikean ranteensa Barcelonassa ajetun edellisen GP:n harjoituksissa taistellen kivuista huolimatta kisassa hienosti toiseksi.
- Turvoksissa ollut ranne tutkittiin ja kuvattiin vielä varmuuden vuoksi Barcelonassa, jolloin vahvistui lopullisesti, että sieltä ei ole luita rikki. Käsi tuntuu nyt jo tosi hyvältä, vahvistaa Cortese.
Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimissä yhdessä britti Danny Kentin ja australialaisen Arthur Sissisin kanssa kilpaileva Cortese johtaa sarjaa seitsemällä pisteellä Silverstoneen tultaessa.
- Englannissa on vallinnut usein huonot sääolosuhteet, mutta toivotaan nyt, että pääsemme ajamaan tulevan viikonlopun kuivalla radalla ja jatkamaan hyvää työntekoa.
Cortese on hoitanut työnsä viidessä ensimmäisessä osakilpailussa varsin mallikkaasti. Hänen saldoltaan löytyy voitto, toinen sija, kaksi kolmatta ja yksi kuudes sija. Tilastoa komistaa edelleen kaksi paalupaikkaa. Moto3-luokan yli 30 kuljettajasta Cortesen lisäksi vain espanjalainen Alberto Moncayo on pystynyt ajamaan pisteille kaikissa osakilpailussa.
- Cortese on tehnyt mallikasta jälkeä. Hän on ajanut järjellä ja poiminut kulloisessakin tilanteessa saatavilla olleet sijoitukset. Kokemus kuvastuu pisteissä, kehuu tallipäällikkö Aki Ajo.
Uusi luokka saavuttaa kauden ensimmäisen kolmanneksen Britannian osakilpailussa. Kehitystyö ja kilpavarustelu käyvät kovilla kierroksilla, joten lopullisista voimasuhteista on vielä vaikea sanoa mitään.
- Tilanne elää edelleen ja se tekee kaiketi sitä käytännössä koko kauden. KTM:llä tehdään koko ajan kovasti töitä muun muassa jäykemmän rungon ja moottorin osalta. Ja koko ajan mennään myös eteenpäin, vahvistaa Ajo.

Kent innoissaan kotikisasta - Sissis täyttää 17 vuotta

Cortesen tiimikavereista ensimmäistä MM-kauttaan ajava Sissis on yltänyt korkeimmillaan jo viidenneksi Ranskan GP:ssä Le Mansissa.
Sissis täyttää 17 vuotta perjantaina, jolloin Silverstonessa ajetaan kaksi ensimmäistä vapaata harjoitusta.
Testikaudella kärkivauhtia liikkunut ja toista vuotta suomalaistallin riveissä kilpaileva Kent on puolestaan ollut kahdesti kahdeksas Qatarin Losailissa ja Portugalin Estorilissa, jossa hän lunasti itselleen myös toisen lähtörivin starttipaikan.
- Odotan todellakin innolla päästä kilpailemaan kotiyleisön edessä, vaikkakin säätiedotteet eivät olekaan lupailleet kovinkaan hyvää viikonvaihteen osalta, toteaa Kent.
Ajo tietää ja tuntee Kentin pontentiaalin. Se voi puhjeta kukkaansa milloin tahansa.
- Kotikilpailu olisi siihen tietenkin oivallinen paikka. Kaikesta on kuvastunut, että Kent on jälleen löytämässä itseluottamuksensa ja palaamassa omalle tasolleen.

Khairuddinilla on eväät podiumille

Ajo Motorsportin alkukauden toiseksi menestynein kuljettaja on ollut malesialainen Zulfahmi Khairuddin. Kilpailuja AirAsia-SIC-Ajo-tiimin punavalkoisella KTM:llä johtanutkin Khairuddin on pisteissä seitsemäntenä.
Khairuddinin tähän mennessä parhaat yksittäiset tulokset ovat osuneet Estoriliin ja Barcelonaan. Hän ajoi Portugalin osakilpailussa neljänneksi ja kiirehti Katalonian GP:n aika-ajossa toiseksi.
- Tavoitteeni on saavuttaa urani ensimmäinen podiumsijoitus, mutta en ota siitä turhia paineita. Tiedän, että vauhtini riittää podiumille ja se tulee sitten kun on tullakseen. Tärkeintä on kuitenkin pystyä säilyttämään saavuttamani taso ja nostaa sitä edelleen, alleviivaa Khairuddin.
Khairuddin on harjoitellut ja virittäytynyt Barcelonan jälkeen Saksassa kohdatakseen Silverstonen haasteet.
- Fahmilla on pää hyvässä kunnossa ja nälkä menestykseen kasvaa koko ajan. Kaikki eväät podiumsijoituksiin ovat olemassa, tietää Ajo.

Suomalaistallilla komea voittosaldo Silverstonessa

MotoGP-sarjan palasi Donington Parkin radalta uusittuun Silverstoneen kaudella 2010. Radalta löytyy mittaa 5,9 kilometriä, eli se on sarjan pisin.
- Myös fasiliteeteiltaan upea Silverstonen rata on hirmu mielenkiintoinen ja myös yksi vaikeimmista. Sieltä löytyy tosi vaativia monen mutkan yhdistelmiä, joihin ei voi suinkaan vain sukeltaa. Ajolinjat on mietittävä tarkkaan ja järkevästi, muistuttaa Ajo.
Ajo Motorsportilla on varsin mieluisia muistoja Silverstonesta. Molemmat uusitulla radalla ajetut silloiset 125-kuutioisten luokan kilpailut päättyivät suomalaistallin voitonjuhliin.
Kaudella 2010 Ajo Motorsportille voiton kuivan kelin kilpailussa ajoi myöhemmin maailmanmestariksi kruunattu espanjalainen Marc Marquez.
Viime kaudella puolestaan saksalainen Jonas Folger kiirehti ykköseksi sadekelin kilpailussa, jossa Ajo Motorsportin menestystä täydensi toiseksi sijoittunut ranskalainen Johann Zarco.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle