Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Konstantin Shumov siirtyy Saksaan

 

Konstantin Shumov siirtyy Saksaan


Lentopallomaajoukkueen monivuotinen luottomies, keskitorjuja Konstantin Shumov, siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Saksaan. Pitkään Italiassa viihtyneen 27-vuotiaan Shumovin uusi seura on Generali Haching, Unterhachingissa.

Unterhaching on reilun 20 000 asukkaan kaupunki Münchenin lähellä

Unterhaching otti viime kaudella Saksan Bundesliigassa hopeaa Urpo Sivula SCC Berliinille niukasti 2-3- finaalisarjassa hävittyään. Myös Saksan cupissa joukkue oli hopealla. Mestarien liigassa joukkue karsiutui ensimmäisellä pudotuspelikierroksella 1-3 ja 0-3- tappioilla Lokomotiv Novosibirskille.

Aiemmin suomalaisista samassa seurassa ovat pelanneet Mikko Esko (2001-2003), Mika Pyrhönen (2003-2004) ja Joni Markkula (2005-2006).

Shumov on parannellut leikattua sormeaan tämän kesän ja ymmärrettävästi pelihalut ovat kovat. Niin myös halut päästä uuteen joukkueeseen ja uuteen sarjaan kuuden Italian vuoden jälkeen.

- Hyvään saumaan tuli kiinnostus Saksasta. Viime kausi oli Italiassa pettymys ja maisemanvaihto sopi nyt hyvin suunnitelmiin. CEV-cupista jäi viime vuonna nälkä Eurokentille, joten Mestarien liiga kuuostaa oikein hyvältä, Shumov iloitsee.

Shumov on nyt kolmas suomalaispelaaja, joka varmuudella nähdään ensi syksynä alkavassa Mestarien liigassa. Muut kaksi ovat Tuomas Sammelvuo (Lokomotiv Novosibirsk, Venäjä) ja Eemi Tervaportti (Roeselare, Belgia). Lisääkin suomalaismiehiä Euroopan ykkössarjassa saatetan nähdä nykyisen neuvottelutilanteen perusteella.

- Lähden innolla kokeilemaan uutta, niin Bundesliigan kuin Mestarienkin liigan suhteen. Seura on myös nälkäinen hopeisen viime kauden jälkeen. Saksan liigan taso on mukavassa nousussa, Shumov listaa.

Unterhachingin joukkueen runko on pysymässä viime kaudelta kasassa, mutta pari kovaa vahvistusta on Shumovin lisäksi vielä luvassa. Joukkuetta valmentaa romanialainen Mihai Paduretju.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle