Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen mestari SPV jatkaa mestariryhmällä

 

Suomen mestari SPV jatkaa mestariryhmällä


Historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Seinäjoen Peliveljet jatkaa vahvalla miehistöllä myös ensi kaudella. Joukkueen koko mestaruusvahvuus jatkaa maailman mestareiden Mikko Kohosen ja Tatu Väänäsen johdolla ja joukkue täydentyy lisäksi vielä Tampereen Classicista tulevalla puolustajalla, Petri Hakosella. Rightin puolellta ampuva Hakonen, 22, on alun perin jyväskyläläisen Happeen kasvatti, mutta on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata jo yhden vuoden ulkomaillakin, kun kausi 2010-11 kului Sveitsin pääsarjassa Alligator Malansin riveissä.

18 vuoden tauon jälkeen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle salibandymestaruuden voittanut SPV tekee julkistuksellaan hämmästyttävää historiaa, sillä harvoin mestarijoukkueen rivit pysyvät täysin kasassa, ja salibandyssa ei tässä mitassa koskaan aiemmin.

SPV edustaa mestaruutensa myötä suomalaisväriä myös salibandyn Champions Cupissa, jossa kohtaavat salibandyn huippumaiden mestarit. Mestaruusturnaus pelataan lokakuun alussa Ruotsin Uumajassa.

Joukkueen julkistuksen yhteydessä SPV myös tiedotti merkittävästä uudesta yhteistyösopimuksesta vahvasti pohjalaisen, alajärveläisen Realstick -salibandymailavalmistajan kanssa. Yhdessä vahvasti alueellisen toimijan kanssa SPV:ssä uskotaan menestysmahdollisuuksiin myös jatkossa.

Joukkueen päävalmentajana jatkavan Tommy Koposen resepti menestykseen on edelleen yksinkertainen.

- Sitoutuminen ja työnteko. En ole koskaan uskonut muuhun. Mestaruutta voittamassa olleista mm. Tuukka Kiviranta on ollut joukkueeseen tullessaan 8. luokkalainen koululainen, ja viime keväänä hän sai olla 14 vuotta myöhemmin juhlimassa play offien pistepörssin voittajana seuramme ensimmäistä Suomen mestaruutta, Koponen sanoo.

- Mutta meidänkään on turha luulla, että jatkossa saisimme yhtään mitään ilman helpommin. Päinvastoin, monet minua viisaammat ovat sanoneet, että mestaruuden uusiminen on paljon vaikeampi kuin voittaa se kerran. Meille se on haaste, jonka eteen haluamme tehdä töitä vieläkin enemmän. Uusi välinesopimuskumppani Realstick henkii myös tekemisen ja kehittymisen halua ja paikallisuuden kautta näemme siinä uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaa samaan suuntaan seuramme tavoitteiden kanssa, Koponen lisää.

- Edelleen se meidän juttu on, että meidän on harjoiteltava ja tehtävä vuosi vuodelta kaikki pienetkin asiat entistä laadukkaammin ja paremmin, koska meillä ei ole sellaisia pelaajamassoja kuin ruuhka-Suomessa. Vain siten voimme pysyä salibandyn kehityksessä mukana, Koponen analysoi.

SPV:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle