Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aki Ajo iloitsi tiimeineen aika-ajon kahta kärkisijaa

Aki Ajo iloitsi tiimeineen aika-ajon kahta kärkisijaa


Suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat tekivät täysosumatyötä Moto3-luokan kauden seitsemännen MM-osakilpailun aika-ajossa Assenin legendaarisella radalla Hollannissa.
Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo Factory Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese pauhasi paalupaikalle ja hänen tiimikaverinsa, britti Danny Kent lauantaina ajettavan kilpailun kakkosruutuun. Paalupaikka oli MM-pisteissä toisena olevalle Corteselle jo kauden kolmas. Kentille toinen starttiruutu on puolestaan MM-uran paras.
Menestystä täydensivät Cortesen ja Kentin australialainen tiimikaveri Arthur Sissis 13:nnella ja AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaisen Zulfahmi Khairuddin 18. sijalla.
- Hyvä päivä, mutta pidetään aina myös se mutta mielessä. Valitettavasti aika-ajosta ei saa pisteitä, toppuutteli Ajo.
- Viimeistään tämä päivä osoitti, että Moto3 on koko sarjan ylivoimaisesti tasaisin luokka. Kilpailussa radalle on odotettavissa isoja ryhmiä.

Cortese palasi tuttuihin säätöihin

Cortesen paalupaikka irtosi huippuajalla 1.43,645, jolla hän kukisti Kentin 0,249 sekunnilla. Sissisin ero kärkeen oli 0,888 ja Khairuddinin 1,105 sekuntia.
Cortese ei näyttänyt olevan harjoituksissa ajettujen kierrosaikojen perusteella aivan terävimmillään, mutta se oli sittenkin vain silmänlumetta. Cortesen pyörässä kokeiltiin tarkoituksellisesti uusia asioita.
- Palasimme aika-ajossa takaisin perussäätöjen suuntaan ja pyörä tuntui heti taas omalta ja hyvältä. Tämä oli onnistunut aika-ajo ja olen tyytyväinen suoritukseeni. Minulla on hyvä fiilis ja tsemppi päällä lähdettäessä kisaan, vahvisti Cortese.

Kent kovassa nousussa

Kent palasi tasolleen kaksi viikkoa sitten Silverstonessa ajetussa kotikilpailussa. Odotettu noste on jatkunut Assenissa määrätietoisella tiellä.
- Minulla on ollut tosi hyvä ja nopea fiilis päällä. Ajoin yksin ja ilman imuapua kovimmat kierrosaikani ja se lupaa hyvää kisaa ajatellen.
Vauhtia saattaa olla vielä varastossakin.
- Ainoa asia joka jäi vähän harmittamaan oli se, että neljäs sektori ja viimeinen shikaani eivät ole kulkeneet vielä täysin suunnitelmien mukaan, tuumi Kent.

Sissis taistelee infektiosta huolimatta

Sissis ei ole liikkeellä Hollannissa parhaassa mahdollisessa fyysisessä terässään. Viime viikonloppuna iskenyt vatsakipu vaivaa nuorukaista edelleen.
- Kyse on suolistoinfektiosta ja Sissisillä on lääkitys päällä. Arthur on ajanut siihen nähden todella hyvin ja minulla on vahva luottamus siihen, että hän taistelee tavoilleen uskollisesti tiukasti taas myös kilpailussa, totesi Ajo.
MM-pisteissä seitsemäntenä oleva Khairuddin ei löytänyt vielä perjantain aikana hänelle tyypillistä ajotuntumaa Assenin rataan.
- Muistetaan kuitenkin se, että Fahmi on nimenomaan kisakuljettaja, painotti Ajo.
Khairuddin on myös itse luottavainen kilpailun suhteen.
- Pyörässä on ollut pientä tärinäongelmaa. Löysimme kuitenkin säädöissä aika-ajon jälkeen sellaisen ratkaisun, jonka uskon toimivan lauantaina, vinkkasi Khairuddin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle