Ajo nousi MM-pisteille selviytymistaistelussa

Niklas Ajo nousi sijalle 14 ja MM-pisteille Sachsenringin radan vaativassa vesikelissä ajetussa Moto3-luokan kauden kahdeksannessa osakilpailussa.
- Keli oli kyllä tällä kertaa niin karmea, että ei minulla ollut muuta tavoitetta kuin päästä maaliin, kertoi KTM:n pyörällään suunnitellusta aikataulusta myöhässä liikkeelle lähtenyt Ajo.
Myöhässä siksi, että kirkkaan auringonpaisteen jälkeen iltapäivällä synkän tummaksi muuttunut saksalaistaivas repesi ja rankkasade oli piestä radan ajokelvottomaksi. Tuomaristo päätti kutsua kuljettajat lähtöruudukosta takaisin varikkoboxeihin ja siirtää kilpailun alkua 25 minuutilla.
- Kieltämättä ainakin minulla kävi jo hetken mielessä, että ajetaanko kilpailua ollenkaan, totesi Ajo.
Se ajettiin ja 81 000 katsojaa saivat hämmästellä kilvanajon lisäksi myös melkoista selviytymistaistelua.
- Aika erikoinen kisa. Alussa radalla oli todella paljon vettä ja lopussa sitten auringon tultua esiin taas jo lähes kuivaa. Sadekelin renkaat kestivät kuitenkin maaliin asti.
Ajo lähti liikkeelle ruudusta 11.
- Lähtö oli ihan hyvä, mutta ajoin ensimmäiset kierrokset kenties jo liiankin varovasti.
Ajo veti pitkään sijalla 19 isoa letkaa, jossa kieli keskellä suuta taiteili myös MM-sarjan kärkimiehenä Saksaan saapunut espanjalaiskuljettaja Maverick Vinales.
Ajon väkevä loppuveto oli kuitenkin liikaa tällä kaudella neljää voittoa tuuletelleelle Vinalesille, joka joutui tyytymään hänelle vaatimattomaan ja pisteettömään sijaan 17.
Kilpailun voittajaksi kotiyleisönsä edessä tyylitteli suomalaistalli Ajo Motorsportin Sandro Cortese, joka palasi samalla MM-johtoon. Corteselle on Sachsenringin jälkeen 18 pisteen etu puolellaan Vinalesiin nähden.
Ajolle heltisi Saksasta kaksi pistettä. Sijoitus sarjassa nousi 18:nneksi pistein 16.
Tulevana tiistaina 18 vuotta täyttävä valkeakoskelaisnuorukainen on yltänyt pisteille kolmessa viimeisessä osakilpailussa Silverstonessa, Assenissa ja Sachsenringillä.
Hyvään tahtiin haetaan jatkoa vuorostaan tulevana viikonvaihteena Mugellon radalla Italiassa. Mugello päättää kesätauolle siirryttäessä kolmen peräkkäisen kisaviikonvaihteen putkeen.