Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Seppänen ja Hakala palasivat kiertueelle mestareina

 

Seppänen ja Hakala palasivat kiertueelle mestareina


BMW Beach Volley Pro Tourin ensimmäinen osakilpailu päättyi sunnuntaina miesten finaaliin. Loppuottelussa kohtasivat yllättäjäpari Lasse Maijala/Marko Ovaska sekä kahden vuoden takaiset Suomen mestarit ja turnauksessa toiseksi sijoitetut Pekka Seppänen/Anssi Hakala.
Sunnuntaina ylivoimaisesti turnauksen parhaat pelinsä pelannut Seppänen ja Hakala jatkoivat nousujohteista virettään myös päätösottelussa ja veivät sen nimiinsä 2-0 (21-14,21-19).

Välierässä Maijala ja Ovaska joutuivat ahtaalle, mutta onnistuivat yllättämään turnauksen kolmanneksi sijoitetut Jyrki Nurmisen ja Pekka Piipon kolmen erän trillerin jälkeen. Finaalipaikka oli miesten ensimmäinen Pro Tourilla.
Seppänen ja Hakala puolestaan selvisivät omasta välierästään huomattavasti helpommalla. Pari murskasi turnauksen ykkössijoitetut Ilari Sivosen ja Ville Heiskasen selvästi kahdessa erässä. Finaalipaikka oli makea myös kahden vuoden takaiselle mestariparille, sillä Hakala ei ollut viime vuoden kiertueella ollenkaan mukana ja nyt paluuturnauksessa kiertueella miehet menivät päätyyn asti.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisena, mutta Hakala/Seppäsen huikea kenttäpuolustus ja suoritusvarmuus alkoivat pikkuhiljaa tuomaan eroa savolaisparin eduksi. Ensimmäisessä erässä ratkaisevana tekijänä olivat myös Maijala/Ovaska parin helpot virheet. Erä päättyi lopulta 21-14.

Toinen erä eteni huomattavasti pidemmälle tasaisena Maijalan ja Ovaskan jätettyä virheet vähemmälle ja nostettua tasoaan. Peli oli todella kovatasoista ja jokaisesta pisteestä jouduttiin taistelemaan kynsin ja hampain. Lopulta toinen eräkin päättyi upeiden vaiheiden jälkeen Seppäsen ja Hakalan 21-19 voittoon ja näin ollen koko ottelu suoraan 2-0.

- Alussa kokeiltiin tsekkilyönneillä, mutta kaikenhan nuo hakivat. Sitten alettiin lyömään kunnolla ja päästiin vähän paremmin peliin mukaan, mutta kyllä äärimmäisen kova pari oli tänään vastassa. Ei tähän voi olla pettynyt, hyvä turnaus, turnauksessa toiseksi jääneet Maijala ja Ovaska puntaroivat.

Voittajat olivat ailahtelevan turnauksen jälkeen erittäin tyytyväisiä mestaruuteensa.

- Voitto ei tullut finaalissa missään mielessä helpolla. Vastustajat pääsivät tässä finaalissa koko ajan paremmin mukaan meidän peliin, että äärimmäisen tyytyväinen pitää voittoon olla, Pekka Seppänen kertoi.

- Lappeenrantaan lähdetään vähän parantamaan ja hakemaan tasaisuutta lisää. Nyt tämä viikko treenataan, Anssi Hakala täydensi.

Pronssiottelussa ykkössijoitetut Ilari Sivonen ja Ville Heiskanen kukistivat Jyrki Nurmisen ja Pekka Piipon suoraan kahdessa erässä 2-0 (21-19,21-18).

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle