Virolaisjuhlat beach volleyn SM-kiertueen avauksessa

Ykkössijoitetut ja hallitsevat Suomen mestarit Riikka Lehtonen ja Taru Lahti jätettiin Tampereella tylysti finaalin ulkopuolelle.

Beach volleyn SM-kiertueen BMW Pro Tourin avauskilpailu Tampereella tarjosi heti yllätyksiä. Finaalissa tasaisen vahvat virolaiset Maarja Kerner ja Kadri Puri taistelivat mestareiksi kaatamalla Kirsi Hyttisen ja Elina Salomäen 2-0 (21-19,21-11).

- Olemme todella innoissamme tästä voitosta. Tästä on todella mukava jatkaa ensi viikonloppuna Lappeenrantaan, Kadri Puri pureskeli heti voiton jälkeen.

Selkeinä ennakkosuosikkeina turnaukseen naisten puolella lähteneet Taru Lahti ja Riikka Lehtonen kärsivät ensimmäistä kertaa tappion kotimaiselle parille. Tästä jättiyllätyksestä vastasivat Anni Mäkinen ja Jonna Väätäinen. Tappiokaavion puolelta välieriin noussut pari joutui taipumaan turnauksessa myös toistamiseen virolaisille mestarikaksikolle ja näin ollen jäivät finaalin ulkopuolelle.

Naisten finaaliin virolaisia vastaan nousivat hienon turnauksen pelanneet Kirsi Hyttinen ja Elina Salomäki päihittämällä kolmieräisessä välierässä todelliset suuryllättäjät Jonna Väätäisen ja Anni Mäkisen.
Finaaliin selkeinä altavastaajina lähteneet Hyttinen/Salomäki antoivat kovan vastuksen maailmanluokan virolaisparille. Ensimmäinen erä eteni tasaisesti aivan viimeisiin palloihin, mutta lopulta 19-19-tilanteessa Salomäen syöttövirhe ja heti perään leveäksi painunut iskulyönti ratkaisivat erän virolaisten eduksi 21-19.

Toinen erä lähti alusta asti virolaisten komennossa ja Kerner/Puri hankkiutuivatkin nopeasti neljän pisteen johtoon. Erän puolessa välissä ero alkoi kasvaa tasaisesti, eikä toisen erän voitosta saatu enää kunnon taistelua, vaan virolaiset korjasivat sen nimiinsä lukemin 21-11. Väsymys alkoi näkyä ottelun loppua kohden Hyttisen ja Salomäen otteissa.

- Ehkä meillä oli pientä väsymystä rankan treeniviikon jäljiltä, vaikka kovaan treeniin ollaankin totuttu. Välillä pitää myös levätä. Tässä ottelussa teimme liikaa omia virheitä ja niihin ei ole biitsissä oikein varaa. Vastustaja oli myös erittäin kova, joten ei tähän voi niin pettyneitä olla. Kokonaisuutena turnaus oli meiltä hyvä, Hyttinen ja Salomäki kertoivat ottelun tauottua.

Virolaispari juhli voittoa villisti ja olivat silmin nähden onnellisia. Hyttisen ja Salomäen mukaan virolaispari oli huomattavasti fyysisesti vahvemmassa kunnossa kuin vuosi sitten ja tämän faktan vahvistivat myös voittajapari.

- Olemme keskittyneet paljon fysiikkapuoleen valmentajamme kanssa viime vuoden puolella. Hieno nähdä, että siitä on ollut hyötyä. Kirsi ja Elina antoivat hyvän vastuksen finaalissa, mutta toisessa erässä huomasimme, että he alkoivat väsyä. Tämä oli kuitenkin hyvä peli, Maarja Kerner jakoi tunnustusta myös vastustajille.

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti päätyivät lopulta pronssille voitettuaan Anni Mäkisen ja Jonna Väätäisen pronssiottelussa 2-0 (21-18,21-15).