Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hermunen taisteli toiseksi Kroatian MM-osakilpailussa

 

Hermunen taisteli toiseksi Kroatian MM-osakilpailussa


Mauno Hermunen taisteli tililleen toiseksi korkeimmat MM-pisteet Kroatian Rijekassa ajetussa supermoton kauden neljännessä osakilpailussa.
Hermunen, 24, kiirehti TM-pyörällään kaikissa kolmessa kisaerässä toiseksi. Hän oli kakkonen myös aamulla ajetussa Superpole aika-ajokisassa.
MM-pisteissä niin ikään toisena olevan Hermusen suorituksen arvoa nostaa se, että hän urakoi helteisen ja raskaan päivän molemmat kädet kipeinä.
- Satutin lauantain aika-ajossa vasemman ranteeni ja myös oikean käden kyynärpää sai siinä samassa rytäkässä siipeensä. Vähän oudostihan tuo kyynärpää narisee ja teipattu rannekin on aikalailla jumissa. Ei muuta kuin lääkärin pakeille heti Suomeen saavuttuani, totesi Hermunen.
Rannevamma muistutti itsestään heti aamun warm up-sessiossa.
- Se tuntui kuitenkin avauserän alussa ihan hyvältä, kunnes käsi alkoi puutua. Sama jatkui toisessa ja edelleen viimeisessä erässä, jossa sain kuitenkin hyvän puristuksen päälle. Ajoin siihen erään kovimman kierrosajan, mutta en vain päässyt nopealla radalla millään Chareyren (Thomas) ohi. Päätin sitten poimia varmat pisteet talteen ja annoin Thomasin mennä menojaan.
TM:n vastaavalla tehdaspyörällä kilpaileva Chareyre vei nimiinsä kaikki erät Kroatiassa. Hän johtaa sarjaa 31 pisteen erolla Hermuseen ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Hermusella on puolestaan 19 pisteen etu kolmantena Hondalla ajavaan italialaiseen Ivan Lazzariniin.
- Pisteitä on vielä paljon jaossa ja mitaleista, myös siitä kirkkaimmasta taistellaan tiukasti, vaikka Chareyre onkin kieltämättä vahvoilla. Hän on välttynyt ainakin tähän mennessä myös siltä epäonnelta, mitä meillä muilla kärkikuljettajilla on matkan varrella riittänyt.
MM-sarja jatkuu 19. elokuuta Sveitsin Ligniersissa.
Sitä ennen Hermusen ohjelmassa on kaksi Italian sarjan kovatasoista osakilpailua. Hermunen johtaa Italian sarjaa maksimipistein. Saapasmaan sarjassa ovat mukana kaikki MM-sarjan kärkikuljettajat.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle