Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallonuorten maajoukkueet EM-karsintoihin

 

Lentopallonuorten maajoukkueet EM-karsintoihin


Suomen poikien lentopallomaajoukkue lähtee kovin tavoittein Ranskan EM-jatkokarsintoihin. Pekka Lahtisen valmentama joukkue hakee lohkosta paikkaa kahden parhaan joukosta ja sitä kautta EM-lopputurnauksessa esiintymistä syksyllä.
Alle 20-vuotiaiden poikien karsintaturnauksessa pelaavat Suomen ja isäntämaan Ranskan lisäksi Ukraina ja Itävalta. Pelit käynnistyvät keskiviikkona ja perjantain illalla on loppujärjestys selvillä.

Turnauksen voittaja selviytyy EM-kisoihin. Lisäksi lohkon toiseksi tullut pääsee vertailuun toisen jatkokarsintalohkon kakkosen kanssa ja parempi saa EM-kisapaikan. Toisessa lohkossa pelaavat Italia, Hollanti, Slovenia ja Saksa.

- Tavoite on olla lohkossa kakkonen ja päästä vertailussa sitä kautta lopputurnaukseen. Ranska on selvä ennakkosuosikki, olihan joukkue viime vuonna EM-kakkonen junioreissa ja MM-kisoissakin peräti neljäs, poikien päävalmentaja Pekka Lahtinen kertoo.

Ranska jäi ensimmäisellä karsintakierroksella lohkonsa kakkoseksi, kun MM-kakkonen Espanja jätti sen taakse yhdellä pisteellä.

- Muiden kanssa tulee erittäin mielenkiintosta, Lahtinen lupaa.

Avauspeli Ukrainaa vastaan keskiviikkona on todella tärkeä. Ukraina voitti edellisen kohtaamisen viime vuoden EM-kisoissa 3-2 ottelussa, joka Lahtisen mukaan olisi Suomen pitänyt hoitaa.

- Revanssihengellä pitkää itäeurooppalaista peruslentopalloa pelaavaa joukkuetta vastaan lähdetään. Ukraina oli hyvä avauskierroksella häviten kahdesti 2-3 ja voittaen loput 3-0, Lahtinen toteaa.

Itävalta on uudempi tuttavuus, mutta avauskierroksen mm. Saksalle kärsitty 2-3- tappio kertoo joukkueen hyvästä tasosta.

Poikien maajoukkue koostuu lähes täysin vähintään kaksi vuotta Kuortaneella opiskelleista nuorukaisista. Vain Niklas Seppänen ja vuoden Kuortaneella ollut Elviss Krastins tekevät poikkeuksen.

Joukkueessa nähdään mm. miesten maajoukkueesta jo debytoinut keskitorjuja Tommi Siirilä ja harjoitusvahvuudessa nähty Krastins.

Poikien EM-kisat pelataan 25.8.-2.9. Randersissa, Tanskassa ja Gdyniassa, Puolassa.

Poikien turnauksen otteluohjelma
11.7. klo 17:30 Ukraina - Suomi
11.7. klo 20:00 Ranska - Itävalta
12.7. klo 17:30 Suomi - Itävalta
12.7. klo 20:00 Ukraina - Ranska
13.7. klo 17:30 Itävalta - Ukraina
13.7. klo 20:00 Ranska - Suomi
Pelipaikka Jean Pierre Favre, St Jean D´illac, Ranska

Tyttöjen maajoukkue tulessa Bulgariassa

Tyttöjen maajoukkueen uusi päävalmentaja Tapio Kangasniemi on joukkueineen kovan paikan edessä tällä viikolla EM-jatkokarsinnoissa Bulgariassa. Alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauspaikkaa hakee kolme muutakin kovaa ryhmää. Bulgarian Gabrovossa 12.-14.7. pelaavat Suomen ja Bulgarian lisäksi Ranska ja Kroatia. Toisessa lohkossa kamppailevat Saksa, Belgia, Romania ja Itävalta. Voittaja lohkoista lopputurnaukseen ja parempi lohkokakkonen samoin.

Kroatia ja Bulgaria olivat ensimmäisellä karsintakierroksella lohkojensa kakkosia Suomen ja Ranskan sijoituttua lohkojen kolmansiksi. Bulgaria jäi suorasta kisapaikasta yhden erävoiton päähän ja on lohkon ennakkosuosikki.

Suomen joukkueen jatkokarsintoihin johtaa ensimmäisessä päävalmentajapestissään Tapio Kangasniemi. Apunaan hänellä on Aapo Rantanen.

- Tietysti on vähän erikoinen tilanne ja vaikea sanoa paljoakaan etukäteen. Olen nähnyt tyttöjen pelaavan tosiapaikassa vain Romanian karsinnoissa. Sen tiedän, että hyökkäyspäässä emme varmasti ole turnauksen kovin joukkue, mutta pelaava porukka olemme. Kentästä pallon pitää nousta ja syöttöpelin toimia, Kangasniemi listaa.

Päävalmentajan mukaan pelin pitää sujua joukkueen ylärekisterissä, jotta jatkopaikasta voidaan haavella.

- Kovia porukoita on vastassa, se on selvä.

Tytöt viimeistelivät EM-jatkokarsintaan yhdessä naisten maajoukkueen kanssa pelaten myös kolme ottelua heitä vastaan Pajulahdessa viime viikolla.

Uutena kasvona tyttöjen maajoukkueessa nähdään perusrunkoa kaksi vuotta nuorempi (-96 syntynyt) passari Tiia Pohjonen. Hanna Salomäki ja Karoliina Friberg ovat myös uusia kasvoja ensimmäisen karsinnan joukkueeseen nähden.

Tyttöjen EM-kisat pelataan 18.-26.8. Ankarassa, Turkissa.

Tyttöjen turnauksen otteluohjelma
12.7. klo 16:30 Kroatia - Ranska
12.7. klo 19:00 Bulgaria - Suomi
13.7. klo 16:30 Ranska - Suomi
13.7. klo 19:00 Kroatia - Bulgaria
14.7. klo 16:30 Suomi - Kroatia
14.7. klo 19:00 Bulgaria - Ranska
Pelipaikka Orlovec, Gabrovo, Bulgaria

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle