Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo tavoittelee Mugellosta mieluisinta syntymäpäivälahjaa

 

Niklas Ajo tavoittelee Mugellosta mieluisinta syntymäpäivälahjaa


Tiistaina 18 vuotta täyttänyt Niklas Ajo viettää syntymäpäiviään työn merkeissä. Varsinaiset synttärikekkerit saavat odottaa, sillä MotoGP-sarjan härkäviikot on vietävä kunnialla päätökseen ennen niitä.
Tiukka kolmen peräkkäisen GP-viikonvaihteen rutistus umpeutuu ensi sunnuntaina Mugellon radalla Italiassa.
- Tähän paikkaan ehdottomasti paras syntymäpäivälahja olisi ehjä ja hyvä suoritus Mugellossa. Tämän lahjatoiveen toteutuminen on tietysti ensisijaisesti itsestä kiinni, sanoo Ajo.

”Kuulun kympin sakkiin”

KTM-pyörää käskyttävä Ajo ajaa vahvaa kesäkautta. Hän on yltänyt pisteille kolmessa viimeisessä osakilpailussa Englannin Silverstonessa, Hollannin Assenissa ja Saksan Sachsenringillä.
Tähän mennessä parasta nähtiin moottoripyöräurheilun katedraalissa Assenissa, jossa viidennestä starttiruudusta terävästi kilpailuun ampaissut Ajo tervehti ruutulippua kahdeksantena.
- Assen oli harjoituksia myöten hyvä viikonloppu. Uskoisin, että olisin pystynyt Sachsenringillä samaan, jos kelit olisivat olleet vähän paremmat, Ajo viittaa kilpailua noin puolella tunnilla siirtäneeseen kaatosateeseen.
Ajo on vakiinnuttanut yli 30 kuljettajan nipussa tasonsa ja osoittanut olevansa valmis hämmentämään jopa kärkeä. Valkeakoskelaista voidaan luonnehtia luokkansa mustaksi hevoseksi jäljellä olevissa yhdeksässä osakilpailussa muutenkin kuin pyöränsä värityksen osalta.
- Pidän kympin sakkia omana ryhmänäni ja tunnen kuuluvani siihen.
- Pitää kuitenkin muistaa, että tämä luokka on tasoltaan pirun kova. Se on ollut jopa hienoinen yllätys. Ja vaikuttaa siltä, että homma vain tasoittuu koko ajan. Erot ovat todella pienet, kuten esimerkiksi Assen osoitti, muistuttaa Ajo.
Assenissa pistemiehet, eli 15 nopeinta kuljettajaa ajoivat 12,533 sekunnin sisään. Hollannin TT oli tältä osin MM-sarjan pienimmän luokan pitkän historian kolmanneksi tasaisin.

KTM:n uusi runko nosti vauhtia ja itseluottamusta

Kehitystyö käy uudessa luokassa päivästä toiseen kovilla kierroksilla jatkuakseen kauden loppuun.
Ajon vinkkelistä toistaiseksi merkittävin päivitys osui Asseniin, jossa hän sai KTM-pyöräänsä jäykemmän rungon.
- Uudesta rungosta on ollut paljon apua. Se sopii minun ajotyylilleni. Se on myös helpottanut työskentelyä ja olemme löytäneet parempia säätöjä.
Vauhdin lisäksi myös itseluottamus on noussut.
- Kaipaan pyörältä täsmällisyyttä ja sitä tämä runko on tuonut tullessaan erityisesti mutkien keskivaiheille.
Tulevan viikonlopun helteinen työmaa, upeissa toscanalaismaisemissa sijaitseva Mugellon rata lukeutuu sarjan nopeimpiin.
Mugellosta löytyy myös sarjan pisin, eli 1141 metrin mittainen suora. Moto3-luokan pyörien huippunopeudet tapailevat tuolla suoralla 240 kilometrin tuntinopeutta. MotoGP-luokan pyörällä on huimisteltu parhaimmillaan pontevat lukemat 349,3 km/h.
- Pidän pitkästä ja haastavasta Mugellon radasta. Olisihan se mukavaa huipentaa tämä pitkä kisaputki hyvään tulokseen, tuumii uransa 24. MM-osakilpailuun valmistautuva Ajo.

Kesälomaa edeltää pesti hampurilaisravintolassa

Moto3-luokan kuljettajat siirtyvät Mugellon jälkeen reilun kuukauden mittaiselle kesätauolle, ennen kuin nelitahtimoottorit murahtavat uudelleen käyntiin Indianapolisin radalla USA:ssa.
- Onhan tämä todella kiireistä aikaa kisasta toiseen. Paikat vähän kolottavat, mutta kyllä sitä jaksaa painaa, vakuuttaa Ajo.
Mugello ei tosin merkitse Ajolle vielä kesäloman alkua, vaikka nahkapuku vaihtuukin kevyempään kuosiin.
Kesäduuni kutsuu viime vuoden malliin, jolloin nuorukainen työsti tavoilleen tyypillisesti, eli kiihtyvällä vauhdilla noin 300 muna-anjovisleipää päivässä Heinolan Tähtihovin keittiössä.
- Täksi kesäksi minulle on järjestetty viikon pesti Lempäälän Pirkanhoviin, jossa teen Fiftyfive-hampurilaisia, kertoo toista kautta MM-sarjassa kilpaileva Ajo.
Matka Valkeakoskelta työpaikalle taittuu vielä hanttimiehen paikalla.
- Autokoululle ei ole jäänyt kauheasti aikaa. Tavoite on, että minulla on ajokortti taskussa elokuussa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot