Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen lentopallopojille erinomainen EM-jatkokarsintojen avaus

 

Suomen lentopallopojille erinomainen EM-jatkokarsintojen avaus


Suomi aloitti vahvasti alle 20-vuotiaiden poikien lentopallon EM-jatkokarsinnat Ranskassa, St Jean D´Illacissa Pekka Lahtisen valmentama miehistö kaatoi Ukrainan suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-18, 25-23, 25-16). Ennakkoon juuri Suomen ja Ukrainan uskottiin taistelevan lohkon kakkostilasta suuren ennakkosuosikin Ranskan takana. Kahden lohkon lohkovoittajien lisäksi parempi lohkokakkonen selviää elo-syyskuun vaihteessa Tanskassa ja Puolassa pelattavaan lopputurnaukseen.

Päävalmentaja Pekka Lahtinen oli tyytyväinen avaukseen.

- Oikein hyvä peli, kokonaisuudessaan hyvä startti turnaukselle. Tiesimme miten ukrainalaisia pitää puolustaa ja taktiikka onnistui erinomaisesti. Libero Lauri Kerminen oli erinomainen, hän loi meille hyvät pohjat muuhun pelaamiseen.

- Keskeinen asia oli hyvä syöttöpeli yhdistettynä taktiseen torjuntaan. Hyppyleijaan panostaminen toimi, me ei olla kuitenkaan mikään vahva hyökkäysjoukkue, Lahtinen jatkoi.

Suomen avauksen muodostivat passari Mauri Kurppa, hakkuri Elviss Krastins, yleispelaajat Niklas Seppänen ja Miikka Lemola, keskitorjujat Markus Kaurto ja Tommi Siirilä sekä libero Lauri Kerminen. Seitsikosta kaikilla paitsi Lemolalla on jo kokemusta kotimaisesta Mestaruusliigastakin viime kaudelta, Siirilältä jopa miesten maajoukkueestakin kesän Maailmanliigasta.

Suomen syöttöpeliin oli panostettu ja  ottelussa nähtiinkin peräti kuusi ässää jo avauserään (Lemola 3, Seppänen 2, Siirilä 1). Kahteen seuraavaan niitä tulikin enää yhteensä yksi (Lemola).

Avauserän käännyttyä lopulta helpohkosti Suomelle Ukraina paransi syöttöpeliään ja erityisesti keskihyökkäystään. Suomen puolustuspeli oli kuitenkin edelleen libero Lauri Kermisen johdolla hyvää ja torjuntapelin parantuminen toi erän Suomelle.

Kolmannen voittoon Suomen johdatti Kerminen upeiden puolustusten myötä. Myös Elviss Krastinsin tilalle loppuun tullut Karl Külaots toi hyvän lisän Suomen peliin.

Suomen laitapelaajakolmikko oli tehokas keräten kolmeen erään tehot 44/+27. Niklas Seppänen sekä Miikka Lemola tekivät 15 pistettä mieheen ja Elviss Krastins 14.

Ukrainan paras pistemies oli Olekander Gryuk, joka teki tehot 13/+13. Gruyk hyökkäsi selkeästi vastaustajista parhaiten (hyök. 10/16).

Suomi kohtaa torstaina Itävallan ja perjantaina lohkon ennakkosuosikin Ranskan, joka oli viime vuonna junioreiden EM-kakkonen ja MM-nelonen.

Suomi on viimeksi ollut joka toinen vuosi järjestettävissä nuorten (alle 20-v.) ikäluokan EM-lopputurnauksessa 16 vuotta sitten, 1996.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle