Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen lentopallopojille upea taisteluvoitto Itävallasta

 

Suomen lentopallopojille upea taisteluvoitto Itävallasta


Suomen poikien alle 20-vuotiaiden maajoukkue on hyvässä vireessä oikealla hetkellä. Suomi taistelee tiukasti EM-lopputurnauspaikasta, kun se kaatoi jatkokarsintojen toisessa pelissä torstaina Itävallan hienon taistelun jälkeen 3-0 (32-30, 28-26, 25-17).
Alle 20-vuotiaiden poikien lentopallon EM-jatkokarsintoja pelataan Ranskassa, St Jean D´Illacissa. Suomi kohtaa lohkon suosikkina olevan kotijoukkueen perjantaina.

Voitto viime kauden EM-kakkosesta ja MM-nelosesti toisi suoran kisapaikan, mutta tappiolla ja lohkokakkosenakin Suomella on hyvät saumat nyt lopputurnaukseen.  Kahden lohkon lohkovoittajien lisäksi parempi lohkokakkonen selviää elo-syyskuun vaihteessa Tanskassa ja Puolassa pelattavaan lopputurnaukseen. Suomen 6-0- eräsuhde kahdesta pelistä on tässä mahdollisessa vertailussa nyt hyvä valtti.

Suomi on viimeksi ollut joka toinen vuosi järjestettävissä nuorten (alle 20-v.) ikäluokan EM-lopputurnauksessa 16 vuotta sitten, 1996.

Päävalmentaja Pekka Lahtinen oli jälleen pelin jälkeen tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

- Henkinen kantti piti koko pelin loistavasti ja vastustajan usko saatiin horjumaan meidän hyvällä leijasyötöllä. Niklas Seppänen oli kova läpi pelin ja Tommi Siirilä pääsi Mauri Kurpan hyvistä passeista lyömään keskeltä tärkeitä palloja lattiaan. Myös Külaotsin toisen erän syöttövuoro oli avainasemassa.

Lahtinen tähdensi myös koko joukkueen antia vaihtomiehiä myöten.

- Erityiskiitos loistavasta kannustuksesta vaihtopelaajille, jotka elivät tunteella mukana jokaisessa pallossa.

Suomen avauksen muodostivat avauspelin tapaan passari Mauri Kurppa, hakkuri Elviss Krastins, yleispelaajat Niklas Seppänen ja Miikka Lemola, keskitorjujat Markus Kaurto ja Tommi Siirilä sekä libero Lauri Kerminen.

Avauserän loppua voidaan pitää ainakin jälkikäteen suuntaa antavana. Ensin Itävalta pääsi yrittämään useampaan otteeseen erän lopettamista, mutta lopulta pitkälle venyneen taistelun vei Suomi 32-30 Seppäsen johdolla.

Toisenkin erän lopussa nähtiin Suomen nouse, kun se vei libero Lauri Kermisen puolustuksella ja Markus Kaurton torjunnalla erän 28-26. Kolmanteen Suomi repäisi eron jo erän alkuvaiheessa.

Seppänen oli Suomen tehokkain kasaten 16/+10. Tommi Siirilä teki keskellä komeat tehot kolmeen erään, 14/+10 viiden torjunnan ryhdittämänä.

Suomi vei ottelussa torjunnat 13-7 ja ässäsyötöt 5-1. Itävallan edellispäivänä Ranskaa vastaan loistanut hakkuri Aleksandar Blagokevic sai kasaan 15/+3 runsaiden hyökkäys- ja syöttövirheiden rasittamana.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle