Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallopojat tekivät sen - EM-kisoihin ensimmäistä kertaa 16 vuoteen

 

Lentopallopojat tekivät sen - EM-kisoihin ensimmäistä kertaa 16 vuoteen


Poikien alle 20-vuotiaiden lentopallomaajoukkue on selviytynyt syksyn EM-lopputurnaukseen. Ikäluokassa temppu on ensimmäinen 16 vuoteen, sillä Suomi oli viimeksi EM-lopputurnauksessa vuonna 1996.
Suomen lopputurnauspaikka Puolan Gdyniassa ja Tanskan Randersissa elo-syyskuun vaihteessa pelattavaan EM-lopputurnaukseen ratkesi perjantaina jo ennen viimeistä ottelua Ranskaa vastaan. Suomen voitettua aiempina päivinä Ukrainan ja Itävallan 3-0, riitti kisapaikkaan Itävallan yksi erävoitto Ukrainasta. Sen Itävalta otti perjantain avauspelissä Ranskan EM-jatkokarsintaturnauksessa heti ensimmäisessä erässä.

- Totta kai olen nyt äärimmäisen tyytyväinen, että hoidimme paikan lopputurnaukseen lohkovoitolla itse ilman mitään vertailuja tai muuta. Pelasimme parhaat pelimme täällä oikeaan paikkaan ja taktisesti onnistuimme mainiosti, poikien päävalmentaja Pekka Lahtinen iloitsi.

Pitkän työn suomalaisen poikalentopallon kanssa tehnyt Lahtinen kiitteli joukkueen tasaisuutta ja venymistä.

- Olimme erien lopussa vahvoja ja jaksoimme jauhaa hienosti. Meillä on tasainen materiaali kaikille pelipaikoille. Joukkueen menestymisen mahdollisuus on hyvässä vastaanotossa ja syötössä, koska hyökkäyksessä emme loista.

Lahtisen mukaan viime vuonna poikien (alle 18-v.) EM-kisoissa kokemusta hakeneen porukan viimeiset palaset saatiin hienosti kasaan.

- Hakkuri Elviss Krastinsin Suomen kansalaisuuden saaminen, libero Lauri Kermisen kehittyminen puolustuspelissä ja pitkän 197-senttisen Miikka Lemolan saaminen yleispelaajaksi torjuntaa auttamaan ovat hyviä lisiä, Lahtinen listasi.

Puolan ja Tanskan EM-lopputurnaukseen pääsee mukaan 12 maata, joten kilpailu yli 30 eurooppalaisjoukkueen kesken oli todella kova. Lisäksi heikompitasoinen Tanska vei vielä isäntämaana yhden paikan.

- Kyllä sanoisin nyt, että realistisesti tavoittelemme sijoja 5-8. Mutta toisaalta jäihän nyt viime vuoden MM-nelonen ja EM-hopeajoukkue Ranskakin meidän taakse, Lahtinen sanaili.

EM-lopputurnauksessa pelataan kahdessa kuuden joukkueen lohkossa, joista kaksi parasta selviää välieriin ja sijoille 3-4 sijoittuneet pelaavat loppusijoituksista 5-8.

Suomi kohtaa vielä perjantaina Ranskan EM-jatkokarsinnan päätöspelissä isäntämaan, jossa Ranskalla on panoksena pääsy lohkokakkoseksi ja sitä kautta mahdollisesti vielä mukaan lopputurnaukseen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle