Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Taistelu voitosta jatkuu tasaisena Puolan ympäriajossa ­- Veikkanen 41:s

 

Taistelu voitosta jatkuu tasaisena Puolan ympäriajossa ­- Veikkanen 41:s


Talviurheilukeskus Zakopanen ympäristössä ajettu Puolan ympäriajon viides etappi ei tuonut vielä minkäänlaista ratkaisua kilpailun kärkeen. Vaikka 163,1 kilometrin etappi oli mäkinen ja etapilla oli yritystä kokoa ajan, niin ajajajoukko pysyi suurena loppuun asti. Kun enää on kaksi etappia jäljellä, niin neljännellä etapilla johtoon noussut puolalainen Michal Kwiatkowski on vain sekunnin edellä toisena olevaa italialaista Moreno Moseria.

Etappi päättyi erittäin levottomaan loppukiriin. Kolarit kuitenkin vältettiin ja aivan maaliviivalla voittoon nousi britti Ben Swift (Sky). Se oli hänelle jo toinen etappivoitto. Italialainen, hyvin ratapyöräilyssäkin menestynyt Elia Viviani joutui taipumaan kakkoseksi.

Jussi Veikkanen yritti jälleen mukavasti viimeisten kilometrien pitkässä nousussa, mutta häntä ei laskettu karkuun. Veikkanen tuli maaliin sijalla 66, mutta hän joutui tyytymään 18 sekunnin tappioon voittajalle. Hyvin kilpailua ajava Veikkanen on nyt viiden etapin jälkeen 41:s. Hän on jäänyt kilpailua johtavasta Kwiatkowskista minuutin ja 44 sekuntia.

Seuraavaksi ajetaan etappi, jossa ratkaistaan kokonaiskilpailu. Etapin pituus on 191,8 kilometriä, joka ajetaan viitenä reilun 38 kilometrin kierroksena. Jokaisella kierroksella on kolme kovaa nousua ja etappi päätyy maalimäkeen. Kun tämän jälkeen on enää yksi etappi, ja sekin on tasamaata, sunnuntaina johdossa oleva on mitä todennäköisimmin tämänvuotisen Puolan etappiajon voittaja.

Tulokset
Tour de Pologne (World Tour)
Etappi 5/7 Rabka Zdrój - Zakopane 163,1 km
1 Ben Swift (Iso-Britannia) Sky Procycling 4.01.22
2 Elia Viviani (Italia) Liquigas-Cannondale s.a.
3 Pim Ligthart (Hollanti) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team s.a.
4 Giovanni Visconti (Italia) Movistar Team s.a.
5 Michael Matthews (Australia) Rabobank Cycling Team s.a.
6 Michal Kwiatkowski (Puola) Omega Pharma-Quickstep s.a.
66 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ-Big Mat + 0.18

Tilanne 5/7 etapin jälkeen
1 Michal Kwiatkowski (Puola) Omega Pharma-Quickstep 22.08.54
2 Moreno Moser (Italia) Liquigas-Cannondale + 0.01
3 Lars Boom (Hollanti) Rabobank Cycling Team + 0.09
4 Fabian Wegmann (Saksa Garmin - Sharp s.a.
5 Linus Gerdemann (Saksa) RadioShack-Nissan + 0.12
6 Manuele Mori (Italia) Lampre - ISD + 0.13
41 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ-Big Mat + 1.44

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle