Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toni Gardemeister yhdeksän kuukauden sairaslomalle Silk Way rallin vakavan onnettomuuden seurauksena

 

Toni Gardemeister yhdeksän kuukauden sairaslomalle Silk Way rallin vakavan onnettomuuden seurauksena


Latvialaisen RE-Autoclubin Mitsubishi Pajero autolla Venäjän Silk Way rallissa kilpaillut kouvolalainen Toni Gardemeister koki lähes 20-vuotisen autourheiluhistoriansa vakavimman onnettomuuden. Kansainvälisiä aavikkoralleja tänä vuonna ajanut Gardemeister toipuu rysäyksestä seuraavan yhdeksän kuukauden mittaisella sairaslomalla.

Viisipäiväisen kilpailun kolmantena päivänä kolmannella sijalla ollut suomalaiskuljettaja ja latvialainen kartanlukija Agris Petersons osuivat tietä halkoneeseen isoon ojaan sillä seurauksella, että ralliautoilun MM-sarjassa usean autonvalmistajan tehdaskuljettajanakin ajaneen Gardemeisterin selkä ei kestänyt iskua.
 
- Näimme edellämme lähteneen autokunnan pysähtyneenä edessämme ja samalla hetkellä rysähdimme tiellä yllättävästi olleeseen ojaan. Osuma oli niin kova, että välittömästi tunsin selkäni ottaneen kipeää ja olin pakotettu jättämään leikin kesken, Gardemeister kertoo.

- Siihen saakka tuli todella hyvin: Olimme kolmantena ja nousemassa kärkitaisteluun mukaan. Onni onnettomuudessa oli se, että kartanlukijani selvisi vahingoittumattomana rysäyksestä, sairasvuoteella oleva Gardemeister jatkaa.

Onnettomuuden jälkeen Gardemeister lennätettiin helikopterilla Astrakhanin
sairaalaan, jossa hän vietti neljä päivää ennen ambulanssilentoa Helsinkiin. Seitsemäntuntisen leikkauksen jälkeen kouvolalaisen selkään asennettiin rautalevy tukemaan toipumista, jota edessä on lääkäreiden mukaan nyt noin yhdeksän luukautta. Ralliautoilun ammattilaiskuljettajalle pitkä sairasloma on kova paikka.

- Vaikeinta tässä asiassa on toipumisen lisäksi se, että sovitut ajotyöt luonnollisesti peruuntuivat ja joudun selältäni sängystä käsin katselemaan kun ystäväni ja samalla kovat kanssakilpailijat mittaavat paremmuuksista ilman minua. Moottoriurheilu on aina ollut iso osa elämääni ja nyt kun sitä ei hetkeen ole niin tiedän jo nyt, että tulee olemaan vaikeaa, Gardemeister kertoo ja jatkaa, - Päätös uran jatkumisesta tehdään sitten kun lääkärit ovat antaneet puhtaat paperit.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle