Suomi runnoi Jokelan johdolla Walesin

Kotijoukkue kohtaa huomenna Australian klo 14:00

Suomi nuiji Walesin lukemin 14-4 ja jatkaa taistelua MM-kisojen viidennestä sijasta. Jatkosarjan peli Walesia vastaan alkoi Suomen kannalta mallikkaasti, kun Roope Jokela pääsi lataamaan lempitontiltaan tavaramerkkivetonsa eli painavan alapiiskan suoraan yläkulmaan. Walesin maalivahti Dave Nash oli täysin voimaton. Kuudennella peliminuutilla Walesin Joey Ash-Tilton otti tyhmän jäähyn lyömällä maalivahdinalueella seissyttä Suomen veräjänvartijaa Juri Elosta mailaan. Mathias Timonen ratkaisi välittömästi ylivoimalla niittaamalla pallon verkkoon. Lisää seurasi vain hetkeä myöhemmin, kun Roope Jokela tarjoili takatolpalle namun. Valtteri Laaksosella oli maalin kulmalla karkkipäivä, ja hän siirsi herkkumutterin pussin perukoille. Suomi jatkoi myllytystään, eikä Walesilla ollut rynnistykseen mitään sanottavaa. Ensin Miika Helminen haastoi puolustajansa ja päätti ajonsa tarkkaan laukaukseen. Aloitusympyrää dominoinut Suomi iski uudestaan heti seuraavasta hyökkäyksestä. Pitkänhuiskea Jarno Aaltonen pommitti Timosen tarjoilusta taululle lukemat 5-0. Tämä riitti Walesin maalissa yksin jätetylle Nashille, joka vaihdettiin aikalisän jälkeen pois luukulta. Suomella oli heti tämän jälkeen oiva mahdollisuus kartuttaa maalitiliään, kun Laaksonen karkasi  nokikkain maalivahdin kanssa, mutta tuore häkkäri Kyle McAllister venyi mainioon jalkatorjuntaan. Ensimmäisen neljänneksen lopulla Helminen pisti vielä mainion ajonsa päätteeksi limpun reppuun ja näin Suomi pääsi toiselle neljännekselle reilussa kuuden maalin johdossa.

Toinen neljännes alkoi valkopaitaisen Walesin kannalta huomattavasti edellistä valoisammin. Kahden minuutin pelin jälkeen Walesin kovin syömähammas Connor Sellars ajoi vahvasti maalille ja Suomen maalilla Elonen joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa. Wales jatkoi vahvasti, mutta punaisen lohikäärmeen puhkunta katkesi Josef Longleyn jäähyyn. Suomi pyöritti minuuttitolkulla hyökkäystään, tosin tehottomasti. Laukaukset eivät löytäneet tietään tolppien väliin. Kun Suomelle ei maalinteko kelvannut, niin Wales hilasi itsensä neljän maalin päähän. Sellars teki itselleen tilaa maalin edessä, eikä hän erehtynyt viimeistelyssään. Katsomon edessä koko pelin päivystänyt Wales faniryhmän johtajana toimiva punainen lohikäärme sai lisää virtaa liikkeisiinsä. Suomen peli oli toisella neljänneksellä melko passiivista ja virheiden sävyttämää. Sinivalkoiset saivat kuitenkin neljänneksen loppuun onnistumisen, kun Roope Jokela tempaisi ottelun toisen osumansa.

Puoliajan jälkeen Suomi palasi jälleen tasolleen. Neljänneksen suomalaistehoista vastasi Turku Titansin paidastakin tuttu tutkapari Jokela & Aaltonen. Ensin Jokela tarjoili ja Aaltonen viimeisteli. Tämän jälkeen Jokela pyssytti pari lisäosumaa ja Walesin selkärangasta kuului murhaavaa rutinaa. Tarjolla oli kuitenkin vielä yksi yllätys. Kolmannen neljänneksen loppupuolella raju sade alkoi piiskata Yläkenttää. Kostea tunnelma vaihtui astetta sähköisemmäksi, kun Yläkentän yllä välähti salama. Sääntöjen mukaan salamointia seuraa vähintää puolen tunnin tauko, sillä kentällä kirmaavat pelaajat toimivat mailoineen käyttökelpoisina ukkosenjohdattimina. Näin ollen joukkueet siirtyivät pukusuojaan odottelemaan ukkosen loppumista. Puolen tunnin jälkeen peliä päästiinkin jatkamaan, joskin pelikelloon oli jäänyt vain reilut kaksi minuuttia kolmatta neljännestä. Parin minuutin jälkeen joukkueet pääsivätkin jälleen lepuuttamaan itseään.

Viimeisellä neljänneksellä nähtiin kotiyleisön riemuksi muutama osuma ja jokunen mojova taklaus. Ensin Connor Sellars antoi ottelun kolmannellaan walesilaiskannattajille aihetta riemuun. Kymmenen minuutin kohdalla Suomen tehohetki löi lopulliset naulat Walesin arkkuun. Kolmen minuutin sisällä Aaltonen kiitti Jokelan syötöistä kahdesti ja Jimi Wiren iski turnauksen avausmaalinsa, 13-3 Viimeisillä minuuteilla kumpikin joukkue osui vielä kertaalleen. Suomen viimeisestä verkon heilautuksesta vastasi Risto Suontausta. Lukemiin 14-4 päättynyt ottelu oli väkevästi aloittaneelle Suomelle pitkälti läpihuutojuttu. Voitto Walesista tarkoittaa sitä, että Suomi kohtaa huomenna Australian klo 14:00. Ottelun voittaja pääsee taistelemaan sijoista 5-6, kun taas häviäjä voi yltää korkeintaan 7. sijalle. Huominen koitos on Suomelle todellinen testi, sillä Australia lukeutuu lacrossen mahtimaihin.